23948sdkhjf

Arkitekter skal kortlægge 'den østjyske millionby'

Nyt projekt skal bane vej for for udviklingen af landets største vækstområde udenfor hovedstaden

19 kommuner, 1,5 millioner indbyggere, 700.000 arbejdspladser og et areal på godt 11.500 kvadratkilometer.

'Den Østjyske Millionby', som er betegnelsen for et område fra Randers i nord til Haderslev i syd, skal nu have sin egen samlede vækstplan.

Business Region Aarhus, Trekantområdet Danmark, Arkitektskolen Aarhus og Realdania er gået sammen om at udarbejde en analyse, der skal fremlægges på en konference i foråret 2019.

Analysearbejdet, som i første omgang er forankret ved Arkitektskolen Aarhus, skal skabe et overordnet strukturbillede over regionen.

- Fingerplanen for København var initieret af en uafhængig arbejdsgruppe støttet af forskellige fagfolk. Vi ser dette projekt som en pendant til denne bedrift og ser frem til sammen med projektgruppen at kunne overlevere et visionært oplæg til de politiske samarbejdspartnere, udtaler forskningschef ved Arkitektskolen Aarhus, Charlotte Bundgaard, i en pressemeddelelse.

Arbejdet udføres af en projektgruppe bestående af professor ved Arkitektskolen Aarhus Tom Nielsen, byplankonsulent Holger Bisgaard og arkitekt Boris Brorman Jensen. Dansk Byplanlaboratorium tilknyttes som sekretariat for projektet.

Hos Realdania, der støtter projektet med 2 mio. kroner, håber programchef Astrid Bruus Thomsen, at analysen kan medvirke til at understøtte den fortsatte udvikling af det østjyske område som et supplement til væksten i hovedstadsområdet.

- Projektet tager fat i en interessant målsætning om at skabe et fagligt afsæt for en robust og fremtidssikret regional urbanisering i Østjylland. Et fælles billede af vækst- og udviklingsstrukturer findes ikke i dag, men vil kunne sikre, at Den Østjyske Millionby udvikler sig i en visionær og bæredygtig retning, siger hun.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094