Tre arkitektfirmaer i kamp om helhedsplan
I samarbejde med Realdania har Bornholms Regionskommune udskrevet en konkurrence om en helhedsplan og et nyt samlingssted til Hammerhavn. Tre tegnestuer er indbudt.
Konkurrencen er en del af projektet ”Det bornholmske graniteventyr og Hammerhavn” og skal danne grundlag for en videreudvikling af det samlede havnemiljø. Desuden skal tegnestuerne give bud på udformningen af et nyt multihus.
Udnytte eksisterende potentialer
Hammershavn besøges årligt af ca. 100.000 mennesker, men de nuværende faciliteter er utidssvarende og lever langt fra op til de forventninger, der kan være til en så attraktiv lokalitet.
Målet med forbedringerne af havnemiljøet er derfor, at flere får lyst til at blive lidt længere og tager en bedre oplevelse med sig hjem:
- Projektet ved Hammerhavn er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan udnytte de potentialer, som allerede eksisterer i et lokalområde til at skabe positiv udvikling. Det bliver spændende at se tegnestuernes forslag til, hvordan en del af vores kulturarv kan kombineres med nye, rekreative muligheder for bevægelse og samvær, siger projektleder Karen Skou fra Realdania.
Det nye samlingssted på havnen skal bl.a. rumme nye servicefaciliteter for både brugere og besøgende og vil også kunne anvendes til større events og aktiviteter. Når nybyggeriet står klart, vil det erstatte nogle af de udtjente bygninger på havnen.
Bidrager til udvikling og vækst
Samtidig med konkurrencen om de landfaste havnearealer foretages en opretning af selve havneanlægget. Transportministeriet har bevilget midler til at frilægge og rekonstruere den nordre moles oprindelige kajkant i granit.
Også andre forbedringer af havneanlægget er på tegnebrættet. Bl.a. en undervandsforkastning ud for den nordlige mole der vil gøre det muligt at færdes og opholde sig på molen en større del af året:
- Når vi vælger at investere i projekter som dette, er det fordi det bidrager til at skabe udvikling og vækst på Bornholm. At investere i bedre oplevelser på øen er med til at øge omsætningen og øens tiltrækningskraft, og dermed gavne udviklingen af hele det bornholmske samfund, siger Steen Colberg Jensen, viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Bornholms Regionskommune.