23948sdkhjf

De første boliger er på vej til naturbydel

Naturen er en driver for byudviklingen i ny bydel i Ringkøbing

Før var der landbrugsmarker så langt øjet rakte. I dag er der blomstrende enge, skov, søer med trækfærge og gangbroer, bærhaver, frugtlunde, stisystemer og legeplads.

Et 84 hektar stort areal lige ved Ringkøbing Fjord er ved at udvikle sig til en helt ny bydel. Men før der bygges huse, og før beboere flytter ind, er naturområdets herligheder blevet opdyrket.

Naturen er nemlig det helt centrale omdrejningspunkt for udviklingen af den nye bydel, Naturbydelen Ringkøbing K.

Udviklingen har været i gang siden 2012. De første par år har naturen og landskabet haft første prioritet. Der er blevet gravet og plantet og sået og bygget og konstrueret, så der nu er skabt et varieret og rekreativt naturområde et stenkast fra fjorden og med kort afstand til Ringkøbing by, indkøb, skoler og institutioner.

De første 120 ud af i alt 1.000 boliger opføres nu med med terrasser og altaner i stedet for haver. Til gengæld får de kommende beboere naturen og landskabet som deres store, fælles have.

Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg. Grundlaget for at realisere visionen om Naturbydelen har fra dag 1 været en udviklingsplan, som er det centrale styringsværktøj til at fastholde og forfølge visionen de næste mange år, indtil bydelen forventeligt står helt færdig i 2040.

Opsamling af erfaring
Et vigtigt element i udviklingsplanen har været at afsøge mulige løsninger på de udfordringer, som Ringkøbing-Skjern Kommune står overfor.

Ligesom mange andre kommuner uden for de traditionelle vækstområder arbejder kommunen blandt andet med at fastholde og tiltrække nye borgere.

Udviklingen af den nye bydel skal derfor være med til at vise, hvordan Ringkøbing kan udnytte de store potentialer, der ligger i den korte afstand mellem by og natur, til at udvikle et nyt attraktivt boligområde og et unikt, rekreativt naturområde til gavn for byens nuværende og kommende borgere.

Et andet centralt element i udviklingsplanen er den løbende opsamling og implementering af erfaring og læring, så udviklingsplanen hele tiden kan fungere som et dynamisk arbejdsredskab og pejlemærke. Samt at planlæggere, arkitekter, landskabsarkitekter, rådgivere og bygherrer andre steder i landet kan få gavn af de indhøstede erfaringer.
brahe

Ringkøbing K

Naturbydelen Ringkøbing K’s område er på 84 hektar. På godt halvdelen af det naturskønne og kystnære projektområde bliver der opført en eksperimenterende, tæt og lav boligbebyggelse med cirka 1.000 attraktive boliger, der alle bliver opført lige midt i naturen, så naturen kommer helt tæt på ens hoveddør.
Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania.
Byudviklingen skal vise, hvordan Ringkøbing kan udnytte de store potentialer, der ligger i den korte afstand mellem by og natur, til at udvikle et nyt attraktivt boligområde og et unikt, rekreativt naturområde til gavn for byens nuværende og kommende borgere.
Kilde: Realdania By og Byg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078