23948sdkhjf

Leasing af firmabiler stiger igen efter afgiftsændringer

Markedet for erhvervsleasing er i fremgang og tilbage på niveauet fra før efterårets afgiftsændringer. Virksomhederne efterspørger stadig oftere billøsninger, der giver en høj grad af fleksibilitet og sikkerhed.

I forbindelse med afgiftsændringerne, der trådte i kraft i efteråret 2017, oplevede leasingmarkedet et dyk. Ifølge nye tal fra Bilbranchen, var antallet af erhvervsleasede biler faldet med mere end 30 procent fra september 2016 til september 2017, men i april var der - for første gang siden efterårets nedtur - en fremgang i forhold til samme måned sidste år på 1,3 procent. Fremgangen i erhvervsleasing mærkes også tydeligt hos Danmarks største biludlejningsvirksomhed, Europcar. Fleksibilitet og sikkerhed er ifølge brancheekspert centrale begreber, når virksomheder vælger at lease.

- Leasingmarkedet tog et markant dyk i kølvandet på efterårets forhandlinger og senere vedtagelse af bilpakken L4. Men nu viser tallene for erhvervsmarkedet, at der blev leaset lige så meget i april i år som i april 2017 - erhvervsleasing er igen på niveau. Og for virksomheder, der ikke selv ønsker at stå med administration af medarbejdernes biler, eller som ønsker sikkerhed i forhold til udgifter og fleksibilitet ved udskiftningsbehov, kan leasingmodellen være oplagt, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen under Dansk Industri, ifølge en pressemeddelelse fra Europcar.

Fleksibilitet er nøgleordet

Hos Kunde og Co, der er et af Skandinaviens største reklamebureauer, er netop fleksibilitet den primære årsag til, at leasingløsningen er den foretrukne. Virksomheden har omkring 60 konsulenter, der kører rundt til kunder i hele Danmark.

- Vores bilbehov er lige så forskelligt, som mennesker er forskellige, og vi har brug for biler, der netop passer den enkelte konsulent. I valget af flådeløsning er der lagt stor vægt på fleksibilitet, for hvis en medarbejder stopper eller en ny kommer til, skal vi kunne bytte og aflevere biler uden store økonomiske sår. Hos Europcar har vi oplevet en gensidig forståelse, og med lokale stationer i hele landet kan vi samtidig lynhurtigt få den hjælp, man jo desværre nogle gange har brug for, fortæller Joakim Thörring, CFO hos Kunde & Co.

Sikkerhed vejer tungt

Hos Europcar, der er blandt de største aktører inden for billeasing til erhvervslivet, glæder man sig over, at markedet har genfundet stabiliteten, efter alle former for leasing blev sendt i frit fald i efteråret. Uanset om personen bag rattet kalder sig konsulent, sælger eller håndværker, mærkes også her tydeligt, at kunderne navnlig vægter frihed, når de overvejer at lease.

- Mange virksomheder ønsker at undgå økonomisk binding, og de kan lide sikkerheden ved, at de får en samlet pris, hvor alt er inkluderet. For alle er det vigtigt, at vi er fleksible og kan tilpasse produktet løbende. Vi kan udskifte bilerne undervejs, og vi kan tilpasse antallet af kilometer, der må køres, efterhånden som det reelle bilbehov er tydeligt. Derudover drager mange fordel af vores tilstedeværelse i hele landet, så erstatningsbilen altid er i nærheden - skulle uheldet være ude, siger Christian Ree, adm. direktør hos Europcar i Danmark.

Europcar

Danmarks største biludlejningsvirksomhed med en flåde på over 7000 biler fordelt på 40 afdelinger.
Karsten Ree solgte i 2017 den danske virksomhed til Europcar International, der med over 300.000 biler i mere end 140 lande er blandt verdens største udlejningsselskaber.
Mere på www.europcar.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094