23948sdkhjf

Forslag fra Glasindustrien sikrer energiruder i BR10

Erhvervs- og Økonomiministeren er positivt indstillet over for forslaget om at ændre BR10, så det fremover kun er energiruder, der godkendes til renoveringer.
BR10, der trådte i kraft i juli sidste år, stiller ingen krav om energiruder, når huse renoveres. Det er forkert, mener brancheforeningen Glasindustrien.

Derfor ser reglerne for renovering nu ud til at blive ændret, så kun energiruder, der er godkendt under den frivillige mærkningsordning, kan godkendes.

Det fremgår af et svar fra erhvervs - og økonomiminister Brian Mikkelsen til energiordfører i SF, Anne Grete Holmsgaard.

Naturligt at indføre energikrav
I sit fagblad Transparent påpeger Glasindustrien de overbevisende gevinster, samfundet opnår med selv beskedne investeringer i energiruder. Glasindustrien, der repræsenterer byggeriets glasproducenter og -distributører, undrer sig derfor over, at bygningsreglementet kun stiller energikrav til udskiftning af hele vinduer, men tier, når alene ruderne renoveres.

På baggrund af oplysningerne i Transparent spurgte energiordfører Anne Grete Holmsgaard:
- Vil ministeren i et tillæg til Bygningsreglementet sikre, at der indarbejdes regler for udskiftning af ruder og en mærkning af ruder?

14. februar 2011 svarede Brian Mikkelsen:
- I samarbejde med Glasindustrien overvejer Energistyrelsen en stramning af den frivillige mærkningsordning for ruder. I forbindelse med den vil det være naturligt at indføre et energikrav til udskiftning af ruder i bygningsreglementet.

Kan kun gå for langsomt
- En glædelig udvikling, bifalder Glasindustriens forretningsfører Poul Thorsen.

- Restbeløbet på 322 mio. kroner fra regeringens renoveringspulje vil kunne forsyne 20.000 parcelhuse med energiruder. Det er lig med en besparelse på omkring 100 mio. kroner til fossile brændstoffer hvert år. At sætte det i gang kan kun gå for langsomt, siger han.

220 mio. sparede kroner hvert år
Hos Glasindustrien peger man desuden på, at Energistyrelsen allerede i 2004 skønnede, at fuldt indfasede energiruder vil kunne reducere varmebehovet med 5-6 petajoules hvert år. Konsekvensen vil være en CO2 -reduktion på 400.000 ton pr. år.

Da hvert ton sparer samfundet for omkostninger på 550 kroner, kan det betyde 220 mio. sparede kroner på energikontoen hvert år:

- Vi har derfor i de seneste to år ansporet til at genoptage kampagnen for energiruder. På trods af alle gode hensigter er visionerne aldrig blevet til virkelighed. Det bliver de måske nu, slutter Poul Thorsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14