23948sdkhjf

Iværksættere vil give 200.000 danske huse redningsvest

Ny dansk opfindelse kan sikre huse mod oversvømmelser. Markedet er enormt – alene i Danmark er 200.000 huse i fare ved oversvømmelser.

Undren er ofte det første skridt i retning af en god opfindelse.

Det gælder også for Floodframe, der er en ny og danskudviklet sikring af huse mod oversvømmelser.

- Det hele startede med, at min mand, der til daglig er ortopædkirurg, så en film om alle de ødelæggelser, der havde været i forbindelse med stormfloden i 2015. Han undrede sig. Hvis så mange huse er i fare, hvorfor er der så ikke udviklet en løsning på problemet, fortæller direktør og medstifter af Floodframe Susanne Nielsen.

Derefter gik Susanne Nielsen og hendes mand, Peter Blyme, i gang med at udvikle en løsning, der i al sin enkelthed går ud på at vikle oversvømmelsestruede huse ind i en beskyttende dug – nærmest lidt som en redningsvest – der aktiveres, når vandet trænger sig på.

Ideen blev også introduceret for Teknologisk Institut og potentielle investorer. Uanset, hvem der hørte om idéen, var der begejstring.

- De fleste vil nok sige, at det her må da eksistere allerede. Det er så simpelt. Men løsningen findes ikke på markedet, siger Susanne Nielsen og tilføjer, at Floodframe i øjeblikket er ved at få behandlet sin patentansøgning hos den europæiske patentmyndighed EPO.

Globalt marked for klimaløsninger
Planen for Floodframe er i første omgang at indtage det danske marked. Susanne Nielsen vurderer, at der i Danmark er 200.000 bygninger, der vil kunne nyde godt af løsningen.

På sigt skal det globale marked indtages.

- Der er fire millioner oversvømmelsestruede huse i England og ti millioner i Tyskland, så markedet er enormt. Men lige nu og her koncentrerer vi os om det danske marked, siger Susanne Nielsen.

I Dansk Industri (DI) hilser man al nytænkning i forhold til klimatilpasning meget velkomment.

- Når vi får flere og kraftigere skybrud, er der også behov for at gentænke vores regnvandshåndtering. Er løsningen større og større kloakker og renseanlæg eller grønne veje, regnbede med mere? Men det er selvfølgelig også vigtigt at tænke over, hvordan vi kan beskytte ejendomme ved oversvømmelser, og derfor kan Floodframe være attraktiv, siger seniorchefkonsulent i DI Svend-Erik Jepsen.

DI har gennem de seneste år været aktiv deltager i udvikling af nye metoder til klimasikring - både i regi af innovationsnetværket "Vand i Byer" og "Coast to Coast Climate Challenge"-projekterne, hvor nye metoder bliver udviklet og afprøvet.

- Alle forudsigelser tyder på, at vi i Danmark får mere og kraftigere regn og hyppigere stormfloder. Derfor har vi brug for at udvikle nye måder at håndtere regnvand og udefrakommende vand. Heldigvis er virksomheder, forsyningsselskaber og kommuner godt i gang, og der er de seneste år udviklet og afprøvet rigtig mange nye klimatilpasningsløsninger, siger Svend-Erik Jepsen fra DI.

Artiklen er bragt i samarbejde med DI Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119