23948sdkhjf

Nyt havnehøjhus har plads til alle

Der er både ungdomsboliger, almene familieboliger og eksklusive ejerlejligheder i Siloen, som lige ny skyder op i Aalborgs nye havnebydel.

Himmerland Boligforening har i disse år et stærkt fokus på at skabe blandede byggerier, hvor beboerne har vidt forskellig uddannelse, beskæftigelse, alder, etnisk oprindelse, religion og social status.

Det nye ”Siloen”, som lige nu skyder op på Østre Havn i Aalborg, er skabt med afsæt i denne strategi:

- Byggeriet er på 13 etager, hvoraf de nederste fire rummer 62 ungdomsboliger og derefter følger tre etager med 18 familieboliger, der tilsammen udgør vores del af Siloen. Øverst kommer så et antal ejerboliger, hvoraf den dyreste ligger i prislejet 32 mio. kroner, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Handler om andet end nationalitet og religion
Der er indflytning den 1. september 2018, og Himmerland Boligforening kan melde om betydelig interesse for familieboligerne, idet flere end 100 har valgt at blive skrevet op til en bolig i Siloen.

Ifølge Himmerland Boligforenings direktør viser al erfaring, at jo mere diversitet et boligområde indeholder, desto bedre er det for dets udvikling. Eller sagt på en anden måde: De blandede boliger er vejen frem. Og han uddyber det synspunkt:

- Det handler ikke udelukkende om at få blandet nationalitet og religion, som mange tror. Fokus er i høj grad også på at få skabt den rigtige sammensætning ud fra for eksempel beskæftigelse, alder, indkomst og uddannelse. Denne forskellighed er noget, vi de seneste år har arbejdet målrettet med at skabe forudsætningerne for, når vi renoverer og bygger nyt. Målet er at være med til at skabe mere tolerance, forståelse og medejerskab til eget boligområde, siger Ole Nielsen.

Markant industrielt udtryk
I projekteringen har man lagt vægt på, at det nye byggeri først og fremmest bliver en blanding af ejerformer og aldersgrupper – og det er håbet og forventningen, at Siloen dermed kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, hvor beboernes forskellighed er med til at skabe et interessant bymiljø.

Projektet er tegnet af C.F. Møller og har fået sit navn, fordi det opføres samme sted, hvor der i mange år stod en stor DLG-silo. Det var oprindeligt planen at anvende denne i boligbyggeriet, men det viste sig at være praktisk umuligt.

- Fordi området tidligere har været præget af et byggeri med et markant industrielt udtryk, har vi valgt, at Siloen opføres som et tårn af samme størrelse og med samme hovedudseende som DLG-siloen. Dog opererer vi med en mere fri vinduessætning, hvilket giver mulighed for både et nutidigt udtryk og optimalt lysindfald til boligerne. Det oprindelige silopræg er genfortolket i facader præget af opdeling i vertikale elementer, hvor forskellig materialekarakter, glas, tegl eller pudsede overflader giver aftegningen, siger Ole Nielsen.

A. Enggaard er totalentreprenør på hele byggeriet og bygherre på den private del, som udgør 34 ejerlejligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093