23948sdkhjf

Historisk feriested får moderne fortolkning

Tidligere pensionat på Møn bliver moderne ferie og markedsplads for lokale fødevarer

Efter fem års udviklingsarbejde går omdannelsen af det historiske pensionat Hunosøgaard på Møn nu i gang.

Med Klintholm Gods som bygherre har PLH Arkitekter tegnet otte moderne hotellejligheder med tilhørende gårdbutik, som skal danne en uformel ramme af høj kvalitet om aktiv friluftsferie med unikke mad- og naturoplevelser.

- Arkitektonisk er det spændende at skabe et byggeri, der giver mennesker mulighed for at komme så tæt på naturen som muligt. Vi håber, det kan være med til at styrke udviklingen af kvalitetsturisme, der har fokus på oplevelsen af Møns særlige natur, kultur og fødevare, siger partner og direktør i PLH Arkitekter Søren Mølbak i en pressemeddelelse.

Det er PLH Arkitekters fjerde projekt på Møn siden arkitektfirmaet vandt konkonkurrencen om Geocentret på Møns Klint i 2003.

Sat i gang i 2013
Det var godsejer Peter Scavenius, der i 2013 igangsatte projektet Hunosøgaard, og nu har sønnen Carl Gustav Scavenius overtaget.

Scavenius-familien ønsker at Hunosøgaard bliver samlingssted for både lokale og gæster på Møn, der kan nyde det naturskønne område og lokale højkvalitetsprodukter:

- Vi ønsker at skabe en oplevelse af ro og fordybelser i en bygning, der afspejler naturen. Når man har natur af første klasse, er det også vigtig, at have produkter, der matcher det. Det håber vi meget at kunne gøre med både hotellejligheder, vores café og gårdbutik. Bygningen skal være en naturtro base, man kan vende hjem til eller besøge efter at have nydt områdets fantastiske natur siger Carl Gustav Scavenius i pressemeddelelsen.

Det nye Hunosøgaard skal også genoplive historien:

- Vi har en fantastisk mulighed for, at genoplive historien i et område, der ellers stod i rigtig dårlig stand. At den nye bygning får både hotellejligheder og gårdbutik med fokus på kvalitetsprodukter er i samme ånd som det originale pensionat, der med egen køkkenhave gav gæsterne en unik og lokal oplevelse. Det er vores bud på fremtidens version af det pensionat, der blev bygget i slut 1800-tallet på præcis samme område, siger Carl Gustav Scavenius.

Rustik karakter
Hotellejlighederne opføres som et længehus, der falder naturligt ind i det historiske kulturlandskab og de omkringliggende landbrugsbygninger og bindingsværkshuse.

Husets design har en rustik karakter med referencer til ladebygningens typologi med høj tagryg og store porte i facaden. Huset vil stå i naturtræ med grønt tag beplantet med sedummosser. Også værelserne får indvendig træbeklædning, og et stort vindue med en dyb, lavtsiddende karm bringer udsigten over søen helt ind i de enkelte værelser.

Oprindeligt indgik det gamle hovedhus som en del af den nye arkitektur, men det har vist sig, at man ikke er i stand til at bevare det. Det nye byggeri tager i stedet udgangspunkt i hovedhusets nuværende placering, og PLH Arkitekter anlægger en terrasse på det gamle hovedhus’ kampestenssokkel.

Desuden genskabes den oprindelige udsigt til søen allerede ved ankomsten. Det sker ved at fjerne nogle senere opførte tilbygninger og genetablere trappen, som i sin tid forbandt huset med søen og bådebroen.

brahe

Hunesøgaard

  • Hunesøgaard ligger i området Høje Møn.
  • Landskabet på Høje Møn hører til blandt Danmarks mest varierede.
  • Siden begyndelsen af 1800-tallet har området været et populært feriested og var et eftertragtet motiv for flere af datidens store guldaldermalere.
  • Hunosøgaard blev opført som pensionat i slutningen af 1800-tallet med udsigt over Hunosø, idyllisk placeret få hundrede meter fra Møns Klint, mellem skov og vidde græsningsarealer.
  • Huset flere gange ombygget, nye bygninger er tilføjet, og de seneste 25 år har Hunosøgaard været bortforpagtet og drevet som vandrehjem.
  • Siden 2013 har vandrehjemmet været lukket, og Klintholm Gods, som ejer stedet, ønsker derfor at udvikle det til nye aktiviteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093