23948sdkhjf

Forrenter du din overskydende likviditet optimalt, mester !

Ny digital investeringsløsning for små og mellemstore virksomheder
De seneste gode år i byggeriet har givet mange ejerledere og partnere inden for håndværk og byggeri penge på virksomhedskontoen.
Ifølge tal fra Nationalbanken har danske virksomheder ca. 300 mia. kr. stående på bankkonti, som ingen forrentning får. Nye tal fra Dansk Erhverv viser derudover, at danske virksomheder står til at betale over 317 millioner kroner i negative renter i 2017.

- Det kan derfor ikke undre, at man som virksomhedsejer begynder at se sig om efter alternative måder at placere sine penge på. Hvis pengene ikke skal investeres i ens egen virksomhed, kan investeringer i værdipapirer være et fornuftigt alternativ til en indlånskonto med negative renter. Blot må man som investor aldrig glemme, at der er en direkte sammenhæng mellem afkast og risiko, siger Louise Riisgaard, Markedschef i Dansk Erhverv.

Men nu kan ejere af små og mellemstore virksomheder også vælge at investere deres overskydende likviditet til lave omkostninger og med høj fleksibilitet.
Det er Dansk Bank, som netop har introduceret ”June for Virksomheder”, som et alternativ til eksisterende investeringsløsninger samt til nulrente konti.

- Investeringsløsningen henvender sig til kunder, som ikke nødvendigvis har prøvet at investere før. ”June for Virksomheder” lanceres, fordi efterspørgslen er stor på digitale investeringsløsninger blandt Danske Banks mindre og mellemstore virksomhedskunder, som ønsker en simpel, billig og fleksibel investeringsstruktur, lyder det fra Jakob Beck Thomsen, som er produktchef hos June.

- Vi ved via samtaler med kunder, herunder bl.a. tømrere og andre ejerledere fra byggeriet, at interessen for at få aktiveret den overskydende likviditet er der. Med ”June for Virksomheder” forsøger vi med en digital og fleksibel løsning derfor at fjerne de barrierer, der for mange gør det svært at komme i gang med at investere. Vi henvender os særligt til de mindre og mellemstore virksomheder, der ikke har tiden og ressourcerne internt til at fokusere på at få den overskydende likviditet forrentet, siger Jakob Beck Thomsen.

- Udover tiden har mange virksomheder derudover den udfordring, at de har brug for løsninger, der kan matche behovet for stor fleksibilitet og hurtig adgang til likviditet, og her kan man med June hæve og indsætte penge, når man vil.
- Virksomheders likviditet kan have periodevise udsving, og der kan opstå uforudsete behov. Derfor har vi skabt en let tilgængelig og fleksibel løsning, hvor virksomheder løbende kan sætte penge ind, eller sælge ud af deres investering efter behov - uden at skulle betale handelsomkostninger, oplyser Jakob Beck Thomsen.

June for Virksomheder
June har en pris på 0,8 pct. i gennemsnitlig årlig omkostning. Prisen varierer lidt afhængig af, hvilken June-fond, man investerer i. Der er ingen yderligere gebyrer.
Når man investerer med June, skal man som virksomhed vælge, hvilken af Junes fem investeringsfonde, der passer bedst til virksomhedens behov. De fem June-fonde investerer i et bredt udvalg af både aktier og obligationer via ETF’er (indeksfonde) verden over og bliver løbende optimeret af nogle af landets mest erfarne investeringseksperter fra Danske Bank. Virksomhederne får derfor en investering med spredning på over 1000 forskellige aktier og obligationer, hvilket begrænser risikoen. Investering med June kræver ikke en LEI-kode i modsætning til mange andre investeringsløsninger for virksomheder.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078