23948sdkhjf

Inwido: Bedste kvartal nogensinde

Trods et fald i omsætningen formåede vindueskoncernen at få indtjeningen til at vokse i årets 3. kvartal. Det danske marked har dog udviklet sig negativt.
Med en EBITDA-margin på 13,2 % og et overskud på 101 mio. SEK efter skat blev indtjeningen i 3. kvartal 2010 den højeste nogensinde hos Inwido.

- Rekordoverskuddet er en konsekvens af fremgang på de nordiske markeder, siger koncernchef Håkan Jeppsson.

- Undtagelsen i den nordiske region er Danmark, der er gået tilbage i forhold til sidste år, hvor statslige tilskud gav markedet et løft, fortsætter han.

Det er blandt andet det fortsatte pres på priserne, der giver udfordringer på det danske marked, og samtidig måtte Inwido se flere større danske projekter blive udsat i 3. kvartal.

På markederne uden for Norden halter det også stadig Inwido, om end både Irland og UK viste positive takter mod slutningen af kvartalet.

Lille nedgang i ordrebeholdningen
Den samlede omsætning i kvartalet ligger på 1.277 mio. SEK, og det er 3 % lavere end samme periode året før.

Justeret for kursændringer er der dog tale om en vækst på 2 % sammenlignet med 3. kvartal 2009, og i forhold til 2. kvartal 2010 er fremgangen på 12 %.

Ser man på ordreniveauet er der til gengæld tale om et fald på 12 % i indgangen af nye ordrer. Ved udgangen af kvartalet ligger ordrebeholdningen på 819 mio. SEK, og det er 2 % lavere end samme tidspunkt i 2009:

- Dog er det værd at bemærke, at alle forretningsområder – med undtagelse af Danmark og Rusland – har en højere ordrebeholdning end for et år siden, bemærker Håkan Jeppsson.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094