23948sdkhjf

Danske havne udvides for milliarder

En ny rapport viser, at de danske erhvervshavne har planer om at udvide med 5 mio. m² i de kommende fem år. Det samlede investeringsniveau løber op i 5 mia. kroner.
Brancheforeningen Danske Havne offentliggjorde tirsdag en rapport, der skaber overblik over 24 større danske havnes udvidelser og planer.

I de kommende fem år omfatter udvidelsesplanerne 5 mio. m², og yderligere 7 mio. m² planlægges i årene derefter.

- Det er de største havneudvidelser i Danmarkshistorien, siger formand Uffe Steiner Jensen fra Danske Havne, der mener, at rapporten gør op med myten om, at havnene er ved at dø, fordi der bygges boliger alle vegne:

- Det passer ikke. Havnene lever i bedste velgående. De udvider og er med til at skabe vækst og nye arbejdspladser, lyder det fra formanden.

Han understreger, at Danmark har en global styrkeposition inden for den maritime sektor. Samtidig er de danske rederier, den maritime service- og udstyrsindustri samt offshore- og færgemarkedet med fremme, og den position er de kommende investeringer med til at værne om:

- Havneudvidelserne skal understøtte disse industrier og også skabe nye, fx inden for krydstogt, biomasse og renovering af boreplatforme. Havnene tror på fremtiden og vil selv være med til at skabe den, slutter Uffe Steiner Jensen.

Find rapporten med beskrivelser af de mange projekter på www.danskehavne.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094