23948sdkhjf

Hvem skal designe Roskilde Festivals nye vartegn?

Sammen med Dansk Arkitektur Center (DAC) igangsætter Roskilde Festival nu en konkurrence om at skabe en attraktiv bygning eller et opholdssted på et af festivalens områder.
I dag offentliggøres programmet til den åbne arkitektkonkurrence ”Build what here”, hvor både arkitekter, studerende og andre kreative sjæle kan komme med bud på et attraktivt bygget område til Roskilde Festival 2011.

Intentionen er at gøre konkurrencen til en årlig tilbagevendende begivenhed, og der meldes allerede om stor international interesse.

Således har konkurrencens nyhedsbrev over 300 tilmeldte fra hele verden – både Albanien, Columbia, Indien, USA, Storbritannien, Uruguay, Sverige, Tyrkiet, Island, Holland og Danmark.

Unik mulighed for at blive set, benyttet og beundret
DAC har i mange år haft øje på midlertidig arkitektur som en generator for byudvikling. Samtidig arbejder Roskilde Festival med genanvendelse og involverende, demokratisk design på en måde, der i høj grad er et billede på den moderne by.

Derfor har det været oplagt at skabe et samarbejde om festivalpladsens arkitektoniske potentialer.

- Den åbne konkurrence giver unge designere, arkitekter eller kunstnere en unik mulighed for at se deres værk blive set, benyttet og beundret af titusinder af mennesker dagligt i festivalperioden. Vi ser frem til at modtage forslag fra alle, som har gode idéer og som vil etablere sig som en væsentlig medskaber af rammerne på Nordeuropas største kulturfestival, siger Fredrik Gyllenhoff, projektleder i DAC.

Bæredygtighed og genanvendelige materialer
Konkurrencen er åben for alle og rammerne er vide. Forslagene skal dog leve op til nogle af Roskilde Festivals bærende principper og værdier omkring bæredygtighed, demokrati, interaktion, eventdesign og genbrugstanken.

Roskilde Festival har en lang tradition for at arbejde med bæredygtighed og genanvendelige materialer, og konkurrencedeltagerne opfordres derfor til at tænke dette element ind i deres projekt.

I bedste tilfælde er designet så godt, at det kan pakkes ned og opføres igen og igen – og måske transformeres til nye konstruktioner.

Steder der rager op i landskabet som pejlemærker er gode at orientere sig efter og erfaringen viser at udsigtspunkter tiltrækker mennesker. Derfor drømmer Roskilde Festivalen om at få et tårn eller et vartegn, der markerer kulturzonen og tilbyder et godt udsyn over resten af festivalområdet.

Konkurrenceforslaget må gerne påvirke sanserne og invitere festivalgæsterne til at deltage og interagere med konstruktionen – kan man for eksempel påvirke dens udseende, ved at bevæge sig på den.

Fakta om konkurrencen
- Konkurrenceforslag skal indleveres mellem 15. januar - 1. februar 2011 digitalt via www.dac.dk

- Vinderen får sit projekt udstillet på Dansk Arkitektur Center i løbet af foråret.

- Juryen består af: Kent Martinussen (adm. direktør, DAC), Jan Geipel (programchef, DAC), Esben Danielsen (udviklingschef, Roskilde Festival), Christian Dam (arkitekt, Roskilde Festival), Markus Bader (arkitekt, Raumlabor Berlin).

Læs mere om projektet og download konkurrenceprogrammet på http://english.dac.dk/BWH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125