23948sdkhjf

Omsætningen halveret hos Spæncom

Krisen har været hård ved den danske producent af betonelementer. Ledelsen forventer dog ikke, at det bliver nødvendigt at foretage yderligere kapacitetstilpasninger.
Forholdene i byggesektoren er fortsat udfordrende, og det kan aflæses i regnskabstallene hos Spæncom.

I perioden 1. juli 2009 - 30. september 2010 er omsætningen faldet med næsten 50 % til 326,4 mio. kroner. Det har medført et driftsunderskud (EBIT) på 137,1 mio. kroner:

- Dette er væsentligt lavere end budgetteret for perioden, og langt fra tilfredsstillende, lyder det fra ledelsen.

Prisniveau i bedring
Trods den massive tilbagegang ser Spæncom dog relativt positivt på mulighederne i 2011.

Den generelle aktivitet i markedet vurderes som forbedret, og samtidig er virksomhedens ordrebeholdning blevet styrket, hvilket giver basis for en bedre afvikling af produktionen:

- Prisniveauet er – efter en lang periode med så alvorligt pres – i bedring. De besparelsesinitiativer, som Spæncom satte i gang i de forrige kvartaler, herunder en midlertidig lukning af produktionen i Tune, er begyndt at have fuld effekt. Der er sat yderligere initiativer i værk, og der er forsat fuld fokus på skrap omkostningsstyring, oplyser Spæncom.

På den baggrund forventer adm. direktør René Kjærsgaard-Nielsen ikke, at yderligere kapacitetstilpasninger vil blive nødvendige.

Fastholder forventningerne
Spæncom fastholder i øvrigt sine forventninger til hele regnskabsåret, som således fortsat lyder på ”et væsentligt negativt” resultat før renter, skat, afskrivninger og amortisering (EBITDA) samt en omsætning i niveauet 400-450 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094