Nu skyder Ringkøbing K op af jorden
Den midtjyske entreprenørvirksomhed Frifeldt købte sidste efterår det første byggefelt i Ringkøbing K med henblik på at opføre et projekt med dobbelt-, trippel- og rækkehuse.
Oprindeligt var planen, at de første boliger skulle stå klar til indflytning i løbet af 2017. Det er siden blevet udskudt, men nu er Frifeldt klar til at stikke spaden i jorden til de første af i alt 33 boliger i ”Strandkanten”, som projektet er døbt.
Naturbydelen Ringkøbing K.Den nye bydel udvikles på et 84 hektar stort areal ved Ringkøbing Fjord. SLA står bag udviklingsplanen for området. Ambitionen er at opføre cirka 120.000 etagemeter – svarende til en cirka 1.000 boliger over en periode på 30 år. Selskabet bag projektet - Ringkøbing K. ApS - er ejet af Ringkøbing-Skjern Kommune (25%) og Realdania (75%). |
Det sker den 31. oktober, hvor direktør Flemming Nielsen tager det første spadestik sammen med borgmester Iver Enevoldsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Uffe Steiner Jensen, der er bestyrelsesformand i selskabet bag Ringkøbing K.
- Det er en vigtig milepæl i udviklingen af Naturbydelen, og dermed også hele Ringkøbing, at byggeriet af de første boliger i Strandkanten nu går i gang. Vi har brugt de sidste par år på at udvikle naturen i området med enge, bærhaver, søer, en ny legeplads og meget andet, så de første beboere kan flytte direkte ind i naturen. Vi ved, at mange drømmer om både at bo tæt ved naturen, vandet og byen. Den drøm kan nu gå i opfyldelse i Naturbydelen, siger projektdirektør Peter Kjølby fra Ringkøbing K.
Strandkanten er tegnet af N+P Arkitektur og vil rumme 33 helårsboliger, der opføres som dobbelt-, trippel- og rækkehuse i to plan på mellem 118 og 153 kvadratmeter.
Husene vil skyde op i takt med, at de bliver solgt. I første omgang opføres et dobbelthus, hvoraf den ene bolig er solgt, mens den anden vil fungere som udstillingsbolig.
- Vi oplever store interesse for boligerne, men mange vil gerne kunne se, hvad de køber. Derfor glæder vi os over, at de første huse nu kommer op af jorden, siger Frifeldt-direktør Flemming Nielsen.