23948sdkhjf

Erhvervsbyggeriet fortsætter nedturen

Efter en beskeden stigning i 2. kvartal tabte erhvervsbyggeriet på ny terræn i 3. kvartal. Niveauet er nu 27 % lavere end for et år siden.
Mens boligbyggeriet kan glæde sig over en positiv udvikling i 3. kvartal , ser det anderledes skidt ud for erhvervssegmentet.

Nye tal fra Danmarks Statistiks Bygnings- og boligregister (Nyt BBR) viser således, at det påbegyndte etageareal inden for bygninger til produktion, administration mv. ligger 27 % lavere i 3. kvartal 2010 sammenlignet med et år tidligere.

Nedgangen skyldes dels et fald på 40 % i påbegyndelsen af bygninger til landbrug og dels et fald på 33 % inden for byggeri til administration og handel. Derimod er der registreret en usædvanligt stor stigning på 108 % inden for fabrikker og værksteder, men det er altså ikke nok til at opveje den samlede tilbagegang:

- Der er fortsat meget ledig produktionskapacitet i virksomhederne, og der er masser af ledige erhvervslokaler, så selv om der nu igen er positiv økonomisk vækst i dansk økonomi som helhed, er væksten ikke stærk nok til at vende udviklingen i bygge- og anlægsaktiviteten, siger Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri.

Det samlede påbegyndte etageareal inden for erhvervsbyggeriet ligger i 3. kvartal 2010 hele 52 % lavere end de tilsvarende tal for 2006.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094