23948sdkhjf

Vinder udpeget i konkurrence om Viborg-projekt

Ud af et felt på fem konsortier har kommunen nu valgt det team, der skal give nyt liv til strøggaderne i Viborg.
Et rådgiverteam bestående af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Moe & Brødsgaard, KPF Arkitekter og Aarstiderne Arkitekter løb med sejren og skal nu i gang med at realisere vinderprojektet.

Ambitionen er at skabe en række byrum med en særlig ’Viborg-stemning’, der skabes ved at kombinere nyt og gammelt:

- Den særlige Viborg-stemning opnår vi ved at arbejde med et helt enkelt belægningsprincip, der refererer til ældre gader i byen, men i en moderne fortolkning. Nogle fine møbler til ophold og en præcis belysning af gader og pladser. Som kontrast til de mineralske gaderum arbejder vi med store grønne pladser og en beplantning af gårdene bag strøggaderne i forlængelse af Viborgs fine gårdhavetradition, fortæller arkitekt Kristine Jensen.

Fletter fortid og nutid sammen – helt bogstaveligt
Bag valget står en enig dommerkomite, og formanden for Teknisk Udvalg, Søren Gytz Olesen, opsummerer dommernes vurdering på denne måde:

- Vi finder, at vinderprojektet i særlig grad underbygger og forstærker midtbyens historiske grundlag og udtryk, så der skabes en autentisk, levende og helstøbt bykerne. Projektet har brosten som belægning, og kombinationen af gamle og nye sten fletter på flot vis fortid og nutid sammen – helt bogstaveligt.

Ingeniørvirksomheden Moe & Brødsgaard har talrige gange arbejdet med vej- og stiprojektering, og disse erfaringer bliver afgørende for projektet i Viborg.

Kim Schwartzlose, afdelingsleder for Vej & Trafik i Moe & Brødsgaard, forklarer:

- Vi har stor erfaring fra mange projekter med forskellige typer byplanlægning lige fra helhedsplaner, til trafiksikkerheds- og tilgængelighedsprojekter og projektering af veje, pladser og stier. Disse erfaringer vil blive værdifulde i dette spændende projekt, der vil forvandle gågaderne, så Viborg får en helstøbt og sammenhængende bykerne.

Der er afsat i alt 28,5 mio. kroner til projektet. Den første anlægsetape ventes igangsat den 1. juli 2011, og hele projektet skal være afsluttet i sommeren 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093