23948sdkhjf

Første spadestik til FN-Byen i København

Tirsdag gik byggeriet af den stjerneformede kontorbygning på Marmormolen (ca. 28.000 m²) og det nye fuldautomatiske verdenslager i Nordhavnen (ca. 22.000 m²) for alvor i gang.
I januar 2012 tager FN sin nye kontorbygning i brug, og året efter bliver verdenslageret indviet.

Det er organisationens strategi at samle alle aktiviteter i København i det stjerneformede kontorbyggeri på Marmormolen, og ifølge udviklingsminister Søren Pind er FN-Byen udtryk for ambitionen om et tæt og gensidigt fordelagtigt samarbejde mellem Danmark og FN:

- Vi har klare fordele af at have FN stærkt repræsenteret i København, mens FN får et nyt, samlet og topmoderne hovedkvarter, der kan fremme samarbejdet på tværs af organisationerne og skabe resultater, siger ministeren.

Et stort og ambitiøst projekt
FN’s beslutning om at etablere helt nye faciliteter i København får stor betydning for omdannelsen af bydelene Marmormolen og Nordhavnen.

Begge steder er det delvist statsejede By & Havn, som står for udviklingen:

- Det er ikke hver dag, at man får lov til at bygge FN-organisationernes nye by i København og bidrage til rammerne for deres store humanitære arbejde. I By & Havn er vi stolte af, at spaden nu går i jorden til så stort og ambitiøst et projekt, siger bestyrelsesformand Carsten Koch.

Marmormolen, der altså bliver nyt hjemsted for FN om små 14 måneder, er i dag et lukket erhvervsområde i Frihavnen, men det ændrer sig i forbindelse med byudviklingen af området. Udover FN Byen skal området huse et nyt boligområde, hotel og erhvervsbyggeri – bl.a. med ”LM Project”; Steven Holls spektakulære 2-tårne-projekt, der skal forbinde Langeliniespidsen og Marmormolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078