23948sdkhjf

Byggeriet får hjælp til forretningsudvikling

Center for Byggeri & Business har set dagens lys i Aalborg. Idéen er at tilbyde byggebranchen virksomhedstilpasset hjælp til at effektivisere forretningsgangene.
Bag det nye center står University College Nordjylland (UCN), der har udnævnt René Martin Larsen, specialist i organisation og forandringsledelse, til centerchef.

Han mener, at forandring er påkrævet i dansk byggeri, hvis virksomhederne vil undgå at ende i en negativ konkurrencespiral:

- Byggebranchen må tage ved lære af industrien, der gennem anvendelse af ny teknologi og fortsat udvikling af strategier gennem de sidste halvtreds års tid har opnået effektivitetsforbedringer på 125 %, siger René Martin Larsen og pointerer, at effektiviteten i byggeriet i den samme periode er gået 20 % tilbage:

- Det er bare ikke godt nok. Dansk Byggeri er med få undtagelser langt bagud, og som vidensamfund er det – også i lyset af en markedsorienteret globalisering med skærpet konkurrence på alle hylder – tvingende nødvendigt at vi får ændret udviklingen, fastslår den nyudnævnte centerleder.

Mangel på kompetencer hindrer udvikling
Ifølge René Martin Larsen har rigtigt mange virksomheder set skriften på væggen, men de får ikke gjort noget ved det på grund af usikkerhed og manglende kompetencer.

Kompetencerne halter både rent forretningsmæssig og med hensyn til implementering af ny viden og teknologier:

- Byggevirksomhederne har ganske enkelt ikke de kompetencer og redskaber, der skal til for at optimere forretningen og imødekomme bastante statslige krav om optimering gennem anvendelse af nye teknologier. Derfor viger de tilbage for det nye og fortsætter i samme vante spor, selv om de ved, det er forkert og gerne vil med på fremtidens vogn, forklarer han.

Godt modtaget af branchen
Og det er netop baggrunden for, at UCN har etableret Byggeri & Business. Tilbuddene omfatter bl.a. individuel rådgivning og sparring til den strategiske udvikling, konkret projektoptimering samt virksomhedstilpassede kurser, hvor ledelse og medarbejdere kan opbygge de nødvendige kompetencer:

- Vores fokus er forandringsprocessen, og alle vores aktiviteter tilpasses nøje virksomhedens individuelle behov med det mål at hjælpe den enkelte virksomhed til at udvikle mere effektive arbejdsgange, der efterlever nye krav til byggeriet og genererer økonomisk gevinst, fortæller René Martin Larsen.

Han tilføjer, at fire virksomheder allerede meldte sig på banen dagen efter åbningen, og tilbuddene er generelt blevet godt modtaget over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078