23948sdkhjf

5 milliarder renoveringskroner på vej til byggeriet

Der er nu indgået en aftale om at reservere 5 mia. kroner til renoveringsprojekter i forbindelse med forhandlingerne om en boligaftale.
En boligaftale med 5 mia. kroner til renoveringsprojekter er noget mindre, end byggeriet havde håbet på, men det er en fornuftig start, mener Dansk Byggeri:

- Det kalder vi en god begyndelse. 5 mia. kroner fordelt over tre år er fortsat gode penge, og byggeriet ser naturligvis frem til at komme i gang med arbejdet, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius, som dog ikke lægger skjul på en vis skuffelse:

- Byggeriet har kapacitet til meget mere og havde set frem til mere, men der er uforståeligt fortsat bekymring for overophedning i byggeriet, og denne vildfarelse har åbenbart rødder i Finansministeriet, vurderer han.

Behov for et større løft
Hos Dansk Byggeri har man op til aftalen argumenteret for, at der er mange boliger, som trænger til vedligeholdelse og mange virksomheder i byggeriet, som trænger til ordrer.

Den ledige kapacitet i branchen er tilmed stor, da både nybyggeriet og renoveringerne ligger på et historisk lavt niveau:

- De spæde tegn på, at økonomien er på vej frem, har byggeriet endnu til gode, og derfor mener vi, at der ville være plads til et noget større løft, end der nu er lagt op til. Der skal dog ikke herske tvivl om, at de 5 mia. kroner er meget velkomne penge, slutter Torben Liborius.

Boligaftalen er forhandlet samtidig med finansloven, men den udgør et selvstændigt forhandlingsforløb, hvor rammen for landsbyggefondens aktiviteter lægges.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11