23948sdkhjf

Horsens bygger boliger for en milliard kroner

Horsens Kommune sætter i det kommende år gang i byggeprojekter med ca. 600 nye almene boliger. Det ventes at skabe op mod 1.600 arbejdspladser.
Horsens Kommune er muligvis på vej mod en uofficiel danmarksrekord i byggeri af almene boliger.

Tæt på 600 nye almene boliger er planlagt, og flere af bygge-projekterne er allerede sat på skinner i forhold til den kommunale finansiering – det såkaldte Skema A.

I alt investeres godt en milliard kroner i byggeriet af boligerne det kommende år, hvoraf ca. 70 mio. kroner finansieres af Horsens Kommune.

Ivrige boligforeninger
Ved byggeri af almennyttige boliger skal kommunen i 2010 finansiere 7 % af den samlede byggesum – mod normalt 14 % af byggesummen.

Den nedsatte kommunale ’takst’ skulle i krisetid motivere kommunerne til arbejde for byggeri af flere almene boliger, og det må siges at være lykkedes i Horsens.

Syv forskellige boligforeninger står bag byggeriet af de almene boliger; nemlig AAB, Beringsgården, Odinsgården, Horsens Andelsboligforening af 1954 og Lejerbo samt Midtjysk Boligforening og Domea:

- Det er virkelig dejligt, at boligforeningerne har haft en så positiv tilgang til ønskerne om at få gang i byggeriet af almene boliger. Markedet for ejerboliger er i øjeblikket forholdsvis mættet, mens boligforeningerne har været ivrige efter at få opført nye lejeboliger. Samtidig er der investorer, som har presset på for at få sat gang i nogle byggeprojekter. Det har derfor været oplagt at slå kræfterne sammen, så vi i fællesskab har kunnet udvikle projekter, der både sætter gang i hjulene og opfylder et behov for lejeboliger, siger borgmester Jan Trøjborg.

Horsens Kommune anslår, at de mange boligbyggerier vil skabe ca. 1.600 nye arbejdspladser over de kommende to år; ca. 900 i direkte beskæftigelse og ca. 700 i indirekte beskæftigelse.

Tallene stammer fra Dansk Byggeri, der har lavet beregninger på, hvor mange job en byggeaktivitet på godt én milliard kroner kan skabe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08