23948sdkhjf

I denne uge rimer Aarhus på byudvikling

Et stort antal events trækker internationale eksperter inden for byudvikling og arkitektur til i Jyllands største by.

Aarhus er i denne uge destination for arkitekter og byudviklere fra hele verden.

Intet mindre end fire konferencer sætter med forskelligt fokus spot på, hvordan man bygger den gode by:

Hvordan byrummene bliver bedre, hvordan byens design hjælper mennesker til at møde hinanden, og hvad fremtidens fællesskaber kommer til at bidrage med.

Både fagfolk, embedsfolk og aarhusianere har adskillige muligheder for at finde en interessant event, hvor man kan bidrage med sit synspunkt.

Ifølge teknik- og miljørådmand Kristian Würtz er ugen et bevis på, at Aarhus er en by i stærk vækst:

- Vi bygger byen bedre og ikke bare større, og det bemærkes – både i borgernes engagement i byens udvikling og i byens stærke arkitekturklynge og vækstlag, nationalt og internationalt. Det er en gave, at mange af verdens førende folk inden for byudvikling, samskabelse og arkitektur kommer til Aarhus for at dele deres viden og suge inspiration til sig, siger Kristian Würtz.

Byudviklingsugen byder blandt andet på:
• Konferencen Rising Architecture, der afholdes af The Architecture Project og Kulturhovedstad 2017 i dagene 13.-14. september på Godsbanen og forskellige steder i byen. På konferencen kan man bl.a. møde hollandske Daan Roosegaard, Stephan Petermann fra OMA/AMO og Shajay Bhooshan fra Zaha Hadid Architects.

• I dagene 12.-14. september har The Architecture Project et hold af internationale journalister fra design og arkitekturmagasinerne Wallpaper, Building UK, The Link, The Plan Journal og Aarch Daily på besøg hos blandt andre Godsbanen, Dokk1 og Aarhus Ø.

• I Vennelystparken har Arkitektskolen i Aarhus udstillet 140 studerendes bidrag til samfundsdebatten om klimaforandringer og landsbydød under overskriften ”Architecture Moves”. Det varer frem til 15. september.

• The Academy of Urbanism, som er et London-baseret, globalt netværk for byplanlæggere og byudviklere, afholder årsmøde i Aarhus i dagene 14-16. september under overskriften ”A new culture of Urbanism”.

• I Sydhavnen ved bunden af Jægergårdsgade afholder Rethink Activism Folkemøde med 200 workshops om fremtidens etiske, kreative og bæredygtige by i dagene 15.-17. september.

• Aarhus får i dagene 14-16. september besøg af 30 repræsentanter fra ni europæiske byer fra Change!-netværket under EU-programmet Urbact, der beskæftiger sig fremtidens samskabelse og inklusion.

• Nordic City Netværk, der er en nordisk tænketank for byplanlæggere og byudviklere, afholder Nordisk Folkemøde i dagene 16.-18. september. Her står fremtidens nordiske by, byfællesskaber og ”samskabelse i Guldzonen” på dagsordenen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093