23948sdkhjf

Varde Kommune ombygger områdecenter

Ansager Områdecenter skal omdannes til 25-30 tidssvarende plejeboliger. En projektkonkurrence om totalrådgivningen på projektet er netop udskrevet.
Med afsæt i Erhvervs- og Byggestyrelsens ”Modelprogram for plejeboliger” indleder Varde Kommune nu en om- og tilbygning af Ansager Områdecenter; herunder hel eller delvis nedrivning.

Projektkonkurrencen, der er udskrevet den 20. oktober, omfatter al totalrådgivning (arkitekt-, landskabsarkitekt- og ingeniørrådgivning) på projektet frem til aflevering.

Det nuværende Ansager Områdecenter omfatter i alt ca. 2 000 m² inkl. servicearealer, mens det nye byggeri vil blive på 2.500-3.000 m².

Fokus på velfærdsteknologiske løsninger
Det er Varde Kommunes projektmål, at byggeriet skal bryde med det typiske institutionspræg, der kendetegner flere plejehjemsbyggerier.

Visionen er at skabe et byggeri, der giver beboerne en følelse af ’hjemlighed’:

- Der vil være fokus på, at der i projektet indarbejdes velfærdsteknologiske løsninger, som understøtter beboernes selvhjulpethed og plejepersonalets arbejdsmiljø, samt at de velfærdsteknologiske løsninger giver mulighed for at optimere plejeressourcerne, lyder det bl.a. i udbudsmaterialet.

Varde Kommune oplyser endvidere, at projektet gennemføres efter almenboliglovgivningen, og at opgaven projekteres til et fagentrepriseudbud.

Kriterier for vurdering
Fem totalrådgivere ventes indbudt til konkurrencen, hvor der i øvrigt kan blive udpeget mere end én vinder. Følgende kriterier vil ligge til grund for vurderingen af forslagene:

1. Forslagets imødekommelse af projektets vision.

2. Det arkitektoniske udtryk udvendigt såvel som indvendigt og herunder byggeriets indpasning i udearealet og nærområdet.

3. Byggeriets indretning, funktionalitet, logistik og fleksibilitet inde og ude samt i overgangsrummene.

4. Byggeriets forberedelse for, og implementering af, velfærdsteknologiske løsninger.

5. Konstruktionsløsninger, installationsløsninger, indeklimaløsninger, energiløsninger m.v. i forhold til konkurrenceprogrammet, og med baggrund i teknisk kvalitet, funktionalitet samt drifts- og vedligeholdelsesegenskaber.

6. Forslagets sandsynlighed for at kunne realiseres inden for den økonomiske ramme.

Fristen for at komme i betragtning til projektkonkurrencen er den 22. november2010.

Læs mere på ted.europa.eu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109