23948sdkhjf

Danmark sælger flere køkkener til svenskerne

Den danske køkkenindustri øgede eksporten til Sverige med 9 % i årets første seks måneder. Dermed sidder Danmark på 54 % af den samlede svenske køkkenimport.
På trods af et fald på 1 % i Sveriges samlede import af køkkener lykkedes det for de danske køkkenproducenter at øge eksporten til netop Sverige i første halvår 2010.

Det fremgår af en ny statistikrapport fra brancheorganisationen TMF, som fastslår at 54 % af den samlede svenske import på 283 mio. SEK i perioden er indkøbt i Danmark.

Det svarer til knap 152 mio. SEK og er 9 % mere end i de første seks måneder sidste år. Det totale salg af køkkener i Sverige endte i første halvår 2010 på 1,9 mia. SEK.

Stor eksport til Norge
Rapporten viser også, at Sverige selv eksporterede køkkener for 386 mio. SEK i første halvår 2010, og det er en vækst på 2 % i forhold til sidste år.

TMF fremhæver, at væksten hænger sammen med en fremgang på imponerende 46 % i afsætningen til Norge, og det norske marked står nu for hele 81 % af det samlede svenske eksportsalg i køkkenbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094