23948sdkhjf

Groteske forskelle på kommuners affaldsregninger

En undersøgelse fra Håndværksrådet viser, at der er over 300 % forskel på, hvad kommuner kræver ind i affaldsgebyrer fra deres lokale virksomheder.
Kommunernes fremfærd er på affaldsområdet er konkurrenceforvridende, ulogisk og helt uacceptabel.

Sådan lyder udmeldingen fra Håndværksrådet i kølvandet på en ny undersøgelse, som Rådet har foretaget af affaldshåndteringen i landets kommuner:

- Det er tydeligt, at affaldsområdet sejler for kommunerne. For det første er virksomhederne pålagt et meget stort affaldsgebyr, hvad enten de bruger kommunernes genbrugspladser eller ej. For det andet er der nogle urimelige forskelle i gebyrstørrelserne fra kommune til kommune. Det er konkurrenceforvridende og helt uforståeligt, siger jurist i Håndværksrådet, Frederikke Abildtrup.

Flere kommuner har endnu ikke fastlagt 2010-gebyr
Affaldsloven blev revideret tilbage i januar, men Håndværksrådets undersøgelse viser, at den tilsigtede ensartethed og gennemsigtighed med reglerne ikke er opnået:

- Det forekommer både konkurrenceforvridende og stik imod lovens hensigt. Og så er det da lidt sært, at et gebyr, der alene skal dække omkostninger, kan svinge så meget fra kommune til kommune, siger Frederikke Abildtrup videre.

Hun fremhæver samtidig, at flere kommuner endnu ikke har besluttet, hvad de vil kræve ind for i år:

- Vi skriver trods alt den 16. oktober. En lille håndværksvirksomhed skal kunne indregne sine udgifter i sine priser, og det er jo umuligt i denne situation, siger Frederikke Abildtrup.

Håndværksrådet har udarbejdet en grafisk fremstilling af gebyrforskellen. Se mere på www.hvr.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14