23948sdkhjf

Travlt efterår forude: Skou Gruppen vinder tre hovedentrepriser

Nye byggesager polstrer ordrebeholdningen med flere hundrede millioner kroner.

Sommeren har været særdeles positiv for entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, der har vundet tre hovedentrepriser på renoveringsprojekter i Storkøbenhavn.

For direktør Martin Skou Heidemann og hans ansatte sikrer det en stærk afslutning på 2016/17 – og et godt afsæt til det nye regnskabsår, der indledes den 1. oktober.

De seneste år har Skou Gruppen kunnet fremvise overskudsgrader på over 5 procent, og ifølge Martin Skou Heidemann peger alt i retning af, at resultatet lander på mindst samme niveau i år.

Ambitiøs skolerenovering
En af opgaverne skal udføres på Bellmansgade på Østerbro, hvor Kildevældsskolen over de næste to år gennemgår en omfattende renovering og ombygning.

Med en kontraktsum på 99 mio. kroner er der tale om den næststørste entreprise i Skou Gruppens historie, og renoveringen gennemføres, mens skolen er i drift. Desuden skal der opføres en tilbygning til skolen, som i fremtiden skal huse bydelens nye kulturcenter – Kulturcenter Kildevæld. 

- Det er et ambitiøst, stort og spændende projekt med et stort fokus på bæredygtighed og bevaringsværdige bygninger. Byggeriets fremdrift kræver derfor også et tæt samarbejde med byggesagens andre aktører, fortæller Martin Skou Heidemann om projektet, der har Moe, Kant Arkitekter, Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører og Thing Brandt Landskab som rådgivere.

Tobaksfabrik omdannes til firmadomicil
På Kongevejen i Virum er Skou Gruppens håndværkere allerede godt i gang med at ombygge flere store kontorbygninger.

Der er tale om det 10.000 kvadratmeter store Hirschsprung Hus – en gammel tobaksfabrik – som i slutningen af 2017 skal stå indflytningsklar som nyt domicil for medicinalvirksomheden NNE. Skou Gruppen udfører ombygningen i hovedentreprise for bygherre PKA.

Bygningen er opført i 1950’erne og var en af Danmarks førende cigar- og tobaksfabrikker. Siden cigar- og tobaksproduktionen stoppede, har bygningen været ombygget flere gange og er i den forbindelse blevet DGNB-certificeret.

- Omkring 75 procent af bygningen skal ombygges og indrettes til den moderne og højteknologiske virksomhed, som NNE er. Den del af bygningen har stået tom i en årrække. De øvrige 25 procent er beboet af andre erhvervslejere, og deres lejemål er løbende blevet opgraderet og ombygget. Desuden bygges et nyt hovedindgangsparti eksklusivt til NNE på cirka 275 kvadratmeter, fortæller Christian Lund, arkitekt og partner i Over Byen Arkitekter, der er totalrådgiver på sagen.

15 boligblokke får et løft
I Brøndbyvester skal Tranehavens 15 boligblokke, som er opført i 1958, renoveres. Bygningernes tag er nedslidt, og derfor skal der lægges ny tagstensbelægning og etableres fast undertag. Samtidig isoleres lofter, ligesom alle gavle efterisoleres udvendigt.

De 15 blokke får også et visuelt løft udvendigt. Alle fuger i murværket, tagrender og tagnedløb på blokkene og Tranehavens tilhørende garager skal udskiftes, og alle sålbænke skal renoveres.

- Bygninger fra 1950’erne, som Tranehaven, er oftest bygget med store håndværksmæssige kvaliteter i en tid, hvor der var fokus på at skabe bedre boliger til almindelige familier. Af både byggetekniske og historiske årsager er det derfor spændende for os at være med til at give Tranehaven et løft og forlænge bygningernes levetid, så det forbliver et godt sted at bo, siger Martin Skou Heidemann.

Skou Gruppen udfører renoveringen i hovedentreprise for boligorganisationen Tranemosegård, afd. 44 Tranehaven til en entreprisesum på 41 millioner kr. Vilhelm Lauritzen Arkitekter er totalrådgiver på projektet, hvor også Kullegaard Arkitekter og Orbicon Rådgivende Ingeniører er med som underrådgivere. Renoveringen forventes afsluttet efteråret 2018.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109