Millionbevilling skal klæde byggefolk på til fremtiden
UCN act2learn har fået 4,3 mio. kroner fra den europæiske socialfond til projektet ”Vækst via videreuddannelse”.
Pengene skal sikre, at en gruppe faglærte inden for industrien og byggebranchen får mulighed for uden egenbetaling at gennemføre seks uddannelsesmoduler, som løfter dem fra faglært til videregående niveau.
Fakta: ”Vækst via videreuddannelse”Projektet henvender sig primært til ansatte inden for industriel produktion og byggeri. Opkvalificeringen sker inden for de tre følgende områder: Akademiuddannelsen i automation og drift, Ademiuddannelsen i Innovation, produktion og produktudvikling samt Ademiuddannelsen i byggeteknologi. Det drejer sig om seks moduler á 5-8 undervisningsdage pr. modul plus opgaver og eksamen. |
I alt får UCN mulighed for at tilbyde 50 faglærte gratis uddannelse. Virksomhederne skal blot bidrage med at stille timerne til rådighed – i nogle tilfælde vil virksomheden endda kunne søge kompensationen for timerne.
Det næste halve år skal gå med at rekruttere de rigtige medarbejdere og virksomheder til projektet.
- Vi ser desværre ofte medarbejdere, som kommer på efteruddannelse, hvor det ikke bliver koblet til deres daglige arbejde. Derfor indgår det også i projektet, at vi forud for uddannelsesforløbet tager en snak med alle virksomhederne om, hvordan det kan give værdiforøgelse, at den konkrete medarbejder får uddannelsen, siger Hanne Lendal, der er områdedirektør hos UCN act2learn Teknologi.
Hos UCN er målet med projektet at medvirke til, at der skabes en kultur for uddannelse ude i virksomhederne, således at kompetenceudviklingen fortsætter, når projektet er afsluttet.
- Der findes i mange små og mellemstore håndværks- og produktionsvirksomhed ikke en uddannelseskultur, der giver de faglærte incitamenter til at gå i gang med en videregående uddannelse. Det er derfor centralt at arbejde sammen med organisationen og ledelse for at finde nøglen til, at uddannelse bliver attraktivt både personligt, fagligt og organisatorisk, siger Hanne Lendal.
De første moduler forventes at blive afviklet i starten af 2018.