23948sdkhjf

Jorton skal bygge nyt i Københavns Zoo

500 tons armering, 3.500 m³ beton, tre kraner og 25 mand skal frem mod 2012 sikre nyt hjem til havens isbjørne, sæler og fugle. Det er det næstdyreste anlæg i Zoo’s historie.
I september i fjor offentliggjorde Københavns Zoo planerne for anlægsprojektet ” Den Arktiske Ring ”, og nu er der sat navn på entreprenøren til byggeriet.

Således bliver det byggevirksomheden Jorton, som skal stå for jord- og betonarbejde, tagdækning samt den indendørs granitbelægning i Zoo’s næstdyreste anlæg nogensinde.

- Det er et fantastisk spændende projekt. Det er et kompliceret anlæg med en meget interessant arkitektur og lækre løsninger. Den synlige beton kommer til at stille store krav til vores æstetiske evner inden for betonarbejde. Det bliver sjovt og ekstremt udfordrende, siger afdelingsleder Finn Thygesen.

Betonen er arkitekturen
"Den Arktiske Ring" er ikke ligefrem hverdagskost for Jorton, hvis hovedaktiviteter ligger inden for bolig-, erhvervs-, institutions- og brobyggeri.

Noget af det, der adskiller byggeriet fra traditionelt betonbyggeri, er husets elipseform samt det faktum, at der skal etableres en dobbeltvægkonstruktion med isolering imellem.

Konstruktionen skal være 100 % vandtæt for at holde de mange kubikmeter vand ude, som Zoo’s tre isbjørne skal tage flere daglige svømmeture i.

- I Den Arktiske Ring er betonen arkitekturen. Betonen, som er hvid, skal stå synlig for publikum med blanke overflader. Valget faldt på Jorton, som efter flere prøvestøbninger var i stand til at give et realistisk bud på, hvordan virkeligheden vil komme til at tage sig ud, når der skal støbes så mange kubikmeter synlig beton, siger Zoo’s projektleder Bolette Marott.

Ind ad ’bagdøren’
Zoo holder åbent 365 dage om året, og det betyder, at havens gæster konstant kan følge med i arbejdet.

For at undgå at forstyrre havens dyr og gæster mere end højst nødvendigt har byggeprojektets parter lejet jord af Slots- og Ejendomsstyrelsen ved Frederiksberg Slot, så maskiner, materiel og mandskab kan komme ind på byggepladsen ad ’bagdøren’ i Frederiksberg Have.

”Den Arktiske Ring” er tegnet af Dall og Lindhardtsen A/S og skal stå færdig i 2012. Sideløbende med ”Den Arktiske Ring” bygger Jorton i øvrigt også en fritflyvningsvoliere til Zoo’s flamingoer, pelikaner med videre.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 150 mio. kroner til anlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093