23948sdkhjf

Kongelig belønningsmedalje til Meinertz-profil

Hans Emdal har taget hele turen fra fejedreng til værkfører og kreativ produktudvikler. Efter 50 år er han stadig aktiv i produktionen.

Hans Emdal kunne for længst være gået på efterløn. Men efter at have beriget Meinertz med sin opfinderånd gennem fem årtier, har han stadig ingen planer om at stoppe.

Fredag den 9. juni fik han overrakt Den Kongelige Belønningsmedalje efter 50 års ansættelse hos den østjyske radiatorproducent. Siden 1967 har han været en central skikkelse i virksomheden og betegnes i dag som lidt af en legende.

- Hans er en utrolig vigtig person for både mig og virksomheden. Han har en enorm erfaring, vi kan trække på og kender virksomhedens historie. Derudover er han knusende kreativ og innovativ og har været idémanden bag mange af vores produkter. Han er jo æstetiker og har en mening om, hvad der ser godt ud, og om proportionerne er helt rigtige. Vi har et rigtig godt sammenspil, og jeg går da og håber på, at han tager 50 år mere, siger administrerende direktør Phillip Meinertz, der er tredje generation i familievirksomheden og lærte Hans Emdal at kende, da han som barn besøgte sin far på fabrikken.

Lidt af en ’Ole Opfinder’
Som 13-årig blev Hans Emdal ansat som fejedreng i den gamle smedje i Beder i Østjylland. Der gik dog ikke lang tid, før han begyndte at svejse konvektorer og lave smedearbejde, og siden har han været både værkfører, tillidsmand og sikkerhedsrepræsentant.

Men vigtigst af alt, har han været idémanden bag rigtig mange af de produkter, Meinertz laver i dag. Blandt andet ProLine konvektoren, der er kendt fra Nordeas domicil på Christianshavn.

- Jeg er nok lidt af en ’Ole Opfinder’ og har altid været optaget af at finde løsninger.  Allerede kort tid efter at jeg startede som fejedreng, gav den daværende direktør Sonni Meinertz mig stor frihed i produktionen og mulighed for at kaste mig ud i mange spændende projekter. Og det har været medvirkende til, at jeg gennem årene har udviklet, tegnet og lavet en masse sjove maskiner og produkter, fortæller Hans Emdal.

Han fremhæver især friheden til at eksperimentere og sætte nye projekter i søen som forklaring på, at det er blevet til 50 års ansættelse hos Meinertz:

- Jeg har haft en stor frihed til at kaste mig ud i en masse projekter uden stor indblanding. Rigtig mange af projekterne er lykkes, og det har givet gnisten til at fortsætte. Jeg kunne være gået på efterløn for flere år siden, og næste år bliver jeg folkepensionist. Men jeg har sådan set ikke nogen planer om at stoppe. Så længe jeg har gejsten og helbredet til at fortsætte, har jeg tænkt mig at blive. Og det har jeg fået grønt lys til, siger Hans Emdal.

Om Meinertz A/S

Meinertz har rødder tilbage til 1939, hvor maskinmester Charles Th. Meinertz købte smedjen i den østjyske stationsby Beder. Hovedproduktet dengang var beslag til lastbiler.

Den egentlige radiatorproduktion blev etableret, da sønnen Sonni Meinertz i 1967 købte virksomheden Dyvex og overtog produktionen af en nyudviklet konvektor.

Efterspørgslen og omsætningen steg, og Meinertz blev i 1970'erne en af de første virksomheder, som byggede fabrik i Skanderborg Kommunes nyudstykkede industriområde tæt ved motorvejen

Den oprindelige fabrik på 1.200 kvadratmeter, designet af Friis & Moltke, er blevet udvidet tre gange; senest i 2006.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094