23948sdkhjf

Ejendomsudvikler uden resultatforventninger

Et kvartals-underskud på 22,5 mio. kr. før skat har ikke forbedret situationen hos Olicom A/S. Finansieringen er ikke på plads, og der er ikke opstillet forventninger til 2010-resultatet.
Ved indgangen til 2. kvartal har Olicom en egenkapital på 83,6 mio. kroner, og selskabet oplyser, at man fortsat er i forhandlinger om den fremtidige finansiering.

Den likvide situation betegnes som presset, hvilket hænger sammen med, at to salgsaftaler i hhv. Odense og Norge først realiseres i 2. halvår mod forventet i 1. halvår.

Olicom vurderer, at ejendomsmarkedet fortsat i udpræget grad vil være påvirket af krisen, og derfor ventes antallet af handler med især erhvervsejendomme og udviklingsprojekter at være begrænset i 2010:

- Det er dog stadig vanskeligt at vurdere, hvorledes krisen vil udvikle sig, og hvilke konsekvenser det vil få på projekterne og selskabets låneforhold. Selskabet er i løbende tæt dialog med finansieringskilder for at forsøge at fastholde faciliteterne, hvilket vi forventer fortsat lykkes som hidtil, oplyser Olicom-ledelsen.

Disse usikkerheder har væsentlig indflydelse på det fremtidige resultat, og derfor mener ledelsen ikke, at det pt. er muligt at opstille forventninger til resultatet for 2010.

Store projekter i Odense og Herning
Efter frasalget af aktiviteterne i Norge domineres projektporteføljen værdimæssigt af to store projekter i Danmark; hhv. i Herning og i Odense.

I Herning indgår Olicom i et samarbejde med Herning Kommune om udviklingen af et areal på ca. 800 hektar i den nordlige del af byen. Projektets 1. etape rummer bl.a. udstykning af 1.025 parcelhusgrunde, erhvervsudstykning, etablering 85-100 ferieboliger samt et internationalt golfcenter.

Det forventes indtil videre, at de første parcelhusgrunde kan sættes til salg i slutningen af 2010, og at byggemodningen starter primo 2011.

I Odense ejer Olicom et areal på vestsiden af Odense Kanal, hvor en ny rammeplan fra slutningen af 2009 giver mulighed for at bygge ca. 60.000 m2 kontor og bolig.

Ejendommen er i dag bebygget med ca. 17.500 m2, der tidligere har været finérfabrik med tilhørende kontorer. Disse lokaler har en tomgang på ca. 50 % , og Olicom forventer, at udlejningen vil forbedres gennem 2010, så den kan bidrage positivt til driften, indtil der igen bliver marked for at udvikle projekter af denne størrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11