23948sdkhjf

C.F. Møller Architects vinder international pris

Bestsellers kontorkompleks i Aarhus, Danmark, tegnet af C.F. Møller Architects, vinder European Architecture Award i kategorien Office Buildings

I alt kæmpede 327 projekter fra 32 lande om at være de første modtagere nogensinde af European Architecture Awards. C.F. Møller var den eneste nordiske arkitektvirksomhed, der slap igennem nåleøjet og blev nomineret til finalen, hvor den endelige vinder blev afsløret torsdag 18. maj i Bruxelles.

C.F. Møller skrev sig dermed ind i historien som den første modtager kategorien Office Buildings.

- Vi er glade og stolte over at modtage denne pris, da Bestseller netop er en eksponent for det, vi står for. Det vil sige høj arkitektonisk kvalitet, holdbarhed, innovation og bæredygtig med udgangspunkt i respekt for beliggenheden og de mennesker, der skal færdes i og omkring byggeriet, fortæller Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects, der modtog prisen under en ceremoni i Bruxelles.

Bestseller – en by i byen
Bestseller-komplekset består af en række bygningskroppe, der ligger forskudt i forhold til hinanden og er forbundet af forskellige udearealer indimellem, fx atrier, terrasser og taghaver.

Blandingen af kontorer og udearealer skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Komplekset, der har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til den nye, urbane bydel på Aarhus' havnefront.

Bygningen rummer ca. 800 arbejdspladser samt showrooms, auditorium, foto- og filmstudier, en stor kantine og fælles faciliteter til modeshows og konferencer.

Bestseller er tidligere blevet præmieret med Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2015, WAN Commercial Award 2015 og Naturstenprisen 2016. 

Flot andenplads
C.F. Møller var desuden nomineret i kategorien Urban Development, hvor det blev til en flot andenplads med Copenhagen International School. Skolen har en central placering i den nye bydel Nordhavn i København, hvor den skal bidrage til at gøre området attraktivt og levende.

Skolen har gjort sig særlig bemærket både i Danmark og internationalt i kraft af bl.a. facaden, der består af 12.000 solcellepaneler. Det ses bl.a. netop nu med en fyldig omtale på otte sider i den aktuelle udgave af det anerkendte internationale tidsskrift The Plan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328