23948sdkhjf

Byggebeskæftigelsen fortsatte faldet i februar

Med en nedgang på 18 % i forhold til januar 2010 var der i februar 28.500 færre ansatte i byggebranchen end på samme tidspunkt året før. Særligt den hårde vinter spiller ind.
Dermed forsætter den tilbagegang, som satte ind i 2008, og som har ramt de private bygge- og anlægsvirksomheder særlig hårdt.

- Den faldende beskæftigelse skal dog også ses i lyset af, at den samlede aktivitet i branchen kom op på et usædvanligt højt niveau forud for krisen, pointerer seniorøkonom i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen.

Kong Vinter satte arbejdet i stå
Udviklingen i beskæftigelsen er samtidig stærkt præget af den strenge vinter, som lagde store hindringer i vejen for bygge- og anlægsproduktionen.

- Danmarks Statistik fortæller os, at virksomheder med 22 % af den samlede beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen blev nødt til at begrænse produktionen i februar 2010. Sidste år påvirkede vintervejret kun virksomheder med 3 % af beskæftigelsen. Vinteren har altså spillet en stor rolle i februar for beskæftigelsen, konkluderer Finn Bo Frandsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141