23948sdkhjf

Kolding vil kickstarte byggeriet

Nytænkning og et tættere samarbejde mellem kommune, ejendomsmæglere, bygherrer, projektudviklere og Business Kolding skal bryde finanskrisens krisestemning.
Borgmesteren i Kolding, Jørn Pedersen, inviterede forleden en bred kreds af lokale aktører inden for byggeri og ejendomshandel til inspirationsmøde for at generere gode idéer.

Det blev en positiv oplevelse, hvor det lykkedes at støbe fundamentet til et tættere samarbejde. Det fortæller plan- og ejendomschef Stig Isaksen:

- Fra kommunens side fik vi en masse gode idéer til, hvad der kan bidrage til at sætte gang i byggeaktiviteterne. Vi arbejder nu videre med de mange input. Mit håb er, at vi i løbet af foråret kan være klar med konkrete forslag til Økonomiudvalget om, hvordan vi skaber ny vækst i byggeri og ejendomshandel, siger han.

Parterne aftalte blandt andet, at de fremover skal mødes én gang årligt for dels at orientere om nye regler, og dels for at fortælle om grunde og ejendomme, som kommunen arbejder på at sætte til salg.

Konkrete forslag som nu skal bearbejdes:
• Ejendomsmæglerne inddrages i markedsføring og salg af kommunale ejendomme.

• I fremtidige lokalplaner tillades mere fleksibelt erhvervsbyggeri – for eksempel højere bygninger.

• Eksisterende lokalplaner gøres mere fleksible som et middel til at fremme udvikling og renovering af den gamle bygningsmasse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079