23948sdkhjf

Byggemarkedskæde hårdt ramt på bundlinjen

Optimera, der har 18 byggemarkeder i Danmark, kom ud af 2009 med et underskud på 90,1 mio. kroner før skat.
Sammenlignet med 2009 er det en nedgang på 92,6 mio. kroner, og ligesom de øvrige aktører i branchen er Optimera således hårdt ramt af nedgangen i byggeriet.

Omsætningen er faldet med 27 % til 1,2 mia. kroner.

- Jeg betragter ikke resultatet som tilfredsstillende, men det er forventeligt i forhold til markedsudviklingen. Vi er allerede i gang med en lang række tiltag, som udstikker en helt ny kurs for Optimera, siger administrerende direktør Lars Fournais.

Ny struktur skal øge konkurrencekraft
Lars Fournais henviser til, at den nye ledelse, som blev indsat i oktober sidste år, har igangsat en proces, der skal vende den negative udvikling i løbet af kort tid.

Blandt andet er ledelses- og backoffice-funktionerne blevet lagt sammen med søsterselskabet Brødrene Dahl, hvilket skal sikre effektivisering af omkostningsstrukturen og giver stordriftsfordele på flere områder.

- Sammenlægningen forløber efter planen og forventes afsluttet i indeværende år. Den nye struktur skaber grundlaget for fremadrettet profitabilitet og konkurrencekraft. Vores forventninger til fremtiden er derfor rimeligt positive, siger Lars Fournais.

Fokusområderne for Optimera i 2010 omfatter bl.a. øget fokus på indtjening og at de enkelte butikker fremadrettet skal drives som enheder i en professionel drevet kædevirksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094