23948sdkhjf

Viborg renoverer sine torve og gågader

Inden sommerferien vil kommunen prækvalificere 3-5 rådgiverteams til at udarbejde konkrete projektforslag. Vinderen ventes fundet til oktober.
Herefter forestår selve projekteringen, som omfatter belægning, interiør samt en række ledningsarbejder. Selve anlægsarbejdet starter i marts næste år.

I følge planen skal så meget som muligt af gågadefornyelsen stå færdig i oktober 2011, og resten af de nuværende gågader forventes færdiggjort året efter.

Studietur skal give inspiration
Søren Gytz Olesen, formand for Teknisk Udvalg, kalder fornyelsen tiltrængt og vurderer, at det forestående projekt kan blive en løftestang for hele byen og kommunen:

- Nu bliver opgaven at få valgt den rigtige løsning, som på én gang er ny og moderne og samtidig passer til byens historie og traditioner. Det bliver en spændende udfordring, som jeg og resten af udvalget glæder os meget til at være tæt på, siger Søren Gytz Olesen.

Inden udvalget træffer den endelige beslutning, er det planen at hente inspiration via en besigtigelsestur til byer, der har gennemført lignende projekter.

Interessenter inddrages fra begyndelsen
Fornyelsen af Viborgs gågader er en del af den samlede midtbyplan, som det forrige Viborg Byråd vedtog.

Teknisk Udvalg udgør projektets styregruppe. Der vil desuden blive nedsat en følgegruppe, som består af repræsentanter for handel, turisme, beboere og en række andre interessenter. Gruppen vil blive hørt undervejs i processen – første gang ved et cafémøde den 19. april 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094