23948sdkhjf

Nedskrivninger koster dyrt for Olicom

Ejendomsudvikleren kom ud af 2009 med et underskud på 131,4 mio. kroner efter skat. ”Meget utilfredsstillende”, lyder ledelsens dom.
Årsagen til det store underskud er først og fremmest nedskrivninger, der fordeler sig med 21,9 mio. kroner på ejendomme og 104,9 mio. kroner på projekter.

Sammenlignet med 2008 er driftsresultatet forbedret med knap 2 mio. kroner til 14,4 mio. kroner, men de massive nedskrivninger giver altså et stort minus på bundlinjen.

Samlet set har koncernen i 2008 og 2009 realiseret et underskud på 185 mio. kroner, og egenkapitalen er pr. 31. december 2009 faldet til 106,2 mio. kroner.

Den store nedskrivning i projektsegmentet skyldes primært tre store byggeprojekter i henholdsvis Herning, Odense samt i norske Justnes. Olicom oplyser, at de nye vurderinger er ” sket ud fra vurderet forventet projektværdi, ved en afhændelse i det nuværende marked i en ustresset situation ”.

Ingen resultatforventninger for 2010
Olicom har i 2009 arbejdet på at nedbringe omkostningerne, men dette kunne ikke forhindre et vist pres på likviditeten mod slutningen af året.

Denne tendens er fortsat ind i det nye regnskabsår, men blandt andet et forventet salg af selskabets norske aktiviteter ventes at sikre den nødvendige likviditet året ud.

Generelt finder ledelsen det fortsat vanskeligt at vurdere finanskrisens indflydelse på projekter og låneforhold, og derfor afstår man fra at opstille forventninger til 2010-resultatet:

- Da disse usikkerheder har væsentlig indflydelse på selskabets fremtidige resultat, vil det ikke være muligt at give et nogenlunde rimeligt niveau af selskabets forventede resultat for 2010, oplyser Olicom.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094