23948sdkhjf

Miljø-kvaler forsinker ambitiøst projekt på Fyn

Byggestarten på Admiral Marina på Knudshoved må på ny udskydes. Naturklagenævnet har netop underkendt Nyborg Kommunes VVM-screening.
Forventningerne var store, da planerne for en omdannelse af arealerne ved DSB's tidligere færgelejer på Knudshoved blev præsenteret tilbage i februar 2009.

Projektet omhandlede etablering af en top-moderne lystbådehavn med navnet Admiral Marina, og initiativtagerne havde håbet at komme i gang med byggeriet allerede sidste sommer.

Sådan er det imidlertid ikke gået, og i sidste uge blev projektet trukket yderligere i langdrag, da Naturklagenævnet gav Danmarks Naturfredningsforening medhold i en klage over kommunens VVM-redegørelse.

Langstrakt sagsbehandling truer
I sin afgørelse fastslår nævnet, at kommunen ikke har undersøgt påvirkningerne af marinaens omgivelser grundigt nok. Dermed forekommer det usandsynligt, at der kommer liv ved havnebassinet i år.

Til Fyens Stiftstidende fortæller Jesper Larsen fra Nyborg Kommunes tekniske afdeling, at det ikke vil tage lang tid at foretage en ny – og mere grundig – undersøgelse. Afgørelsen betyder imidlertid, at der igen vil gå tid med en offentlig høring, og først når den er afsluttet, vil arbejdet med lokalplanen kunne indledes.

Skulle der indkomme nye klager i høringsperioden, vil dette forlænge processen yderligere, fordi Naturklagenævnet i så fald på ny skal inddrages i sagen.

Om projektet
Admiral Marina omfatter bebyggelse på i alt 6.000 af et godt 68.000 m² stort areal ved Storebæltsbroen. Området har været ubenyttet, siden DSB i 1998 indstillede færgesejladsen med biler mellem Fyn og Sjælland.

Projektet rummer blandt andet en bådforretning, servicefaciliteter, opgradering af strandområdet samt etablering af et rekreativt område med grillpladser, ishus og café.

Bag planerne om marinaen på Knudshoved står en gruppe jyske erhvervsfolk med tilknytning til bådbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125