23948sdkhjf

Lacuna nomineret til Byggeriets Energipris

Ugens Profil: Med et nyt, patenteret design er det lykkedes Lacuna A/S at udvikle en foldedør, der både åbner huset om sommeren og holder på varmen om vinteren.
Lige så lækkert det kan være at sidde på en café med åbne døre om sommeren, lige så ubehageligt kan være at sidde ved den lukkede dør om vinteren og mærke træk og kulde.

Men sådan behøver det ikke være, og det var dét, Henrik Brunsø og Lacuna A/S satte sig for at bevise for snart 4 år siden.

Efter års udviklingsarbejde i samarbejde med Teknologisk Institut kom Lacuna frem til sit nuværende design, der har vist sig så effektivt, at foldedørene nu er nomineret til Byggeriets Energipris!

Miljøvenligt – 2 gange
Lacuna A/S er en specialiseret virksomhed, der udelukkende udvikler og fremstiller netop facade-foldedøre, der ikke blot lever op til klimadagsordenen og sparer på energien, men også fremstilles med øje for smukt design og hensyn til miljøet.

De tre ting følges i øvrigt smukt ad: Lacuna benytter udelukkende FSC certificeret hårdt træ - altså fra bæredygtigt skovbrug - til fremstillingen af foldedørene. Derved undgår man at bruge aluminium, der virker som kuldebro. Samtidig er træet smukt og fremstår sammen med hængsler i syrefrit rustfrit stål som et ’møbel’ i rummet.

Foldedøren leveres malet eller olieret, og fordelen ved brug af langtidsholdbart hårdttræ er, at det er så olierigt, at det ikke udvider sig i fugt og sprænger malingen af som fyrretræ. Dermed skal malingen kun opfriskes hver 20-25 år.

Energieffektivt
Med dette design er foldedøren blevet andre løsninger overlegen. Sammenlignet med den klassiske hæve/skydedør opnår man adskillige fordele. Foldedøren er lettere at åbne både for børn og for ældre.

Hvor skydedøren maksimalt kan give en åbning på 50 % af glasfacaden, kan foldedøren åbnes 90 %. Den forsvinder reelt i de lune sommeraftener, som vi må regne med at få mange flere af i de kommende år. Om vinteren, hvor behovet er en effektiv kuldeskærm, er foldedørene fra Lacuna A/S både tætte og velisolerede – op til fem gange mere energieffektive end mange af de tusinder af hæve/skydedøre, der er blevet installeret siden 70’erne.

Æstetisk løsning
Lacuna foldedørene er et fint eksempel på dansk energirigtig, dansk design, og virksomheden forventer trods finanskrise at erobre ikke blot det danske, men også det internationale marked. Der vil blive tænkt i energibesparelser ved renoveringer i de kommende år… og så kan man jo lige så godt også tænke i en æstetisk løsning, der øger boligens værdi.

Læs mere om foldedørene på Lacunas hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094