23948sdkhjf

Aalborg Universitet vil bygge højt

To store byggerier på op mod seks etager bryder med universitets tradition for at bygge i 1-3 etager.
Som led i den nye aftale om byggeri på universiteterne har Aalborg Universitet (AAU) nu fået mulighed for at bruge 380 mio. kroner i Aalborg samt 90 mio. kroner på sin afdeling i Esbjerg.

Ifølge Nordjyske Medier rummer de foreløbige planer to markante bygninger, hvoraf den største bliver på cirka 8.000 m² og kommer til at rumme bioteknologi, kemi, miljø og biomedicin samt evt. en ny lægeuddannelse.

Den anden bygning tildeles Institut for Byggeri og Anlæg, der får nye faciliteter til kontorer, grupperum, undervisningslokaler og laboratorier:

- Bygningen skal i sig selv fungere som et laboratorium, hvor man kan forske i for eksempel vinduer, akustik, isolering og ventilation, forklarer Jørgen Østergaard, der er chefrådgiver på AAU.

Han fortæller, at der fortsat dog er en del uafklarede punkter som fx byggefelter. Disse skal en ny lokalplan være med til at rydde af vejen.

Den forventede byggestart er indtil videre tidligst 2011. Allerede i år indleder AAU dog et større ombygningsprojekt, når de netop fusionerede institutter for maskinteknik og produktion skal have nye fælles laboratorier. Den ombygning koster ifølge Nordjyske Medier 53,8 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094