23948sdkhjf

Det Levende Hus forandrer en hel organisation

TrygVesta har netop indviet sit transformerede domicil i Ballerups. En transformation, der viser, hvordan arkitektur og design kan bidrage til forandring.
I 2007 udskrev TrygVesta en arkitekt- og designkonkurrence for virksomhedens domiciler i Ballerup og Bergen i Norge.

Målet var at få skabt innovative arbejdsmiljøer, og konkurrencen blev vundet af et hold bestående af designere og arkitekter fra Built Identity og JJW Arkitekter.

- Det har været en interessant udfordring at få det fysiske design og organisationens design til at gå op i en højere enhed, og udfordringen har ikke været mindre af, at det var to organisationer placeret i meget forskelligartede bygninger og i to forskellige lande, der skulle opleves som én og samme verden, fortæller indehaver Katja Viltoft fra JJW Arkitekter.

En levende ramme om TrygVestas værdier
Det Levende Hus er blevet meget mere end en ombygning. Den nye arkitektur og det nye design leverer en ramme om virksomheden, hvor de fysiske omgivelser må ses, høres og erkendes som en helhed i relation til TrygVestas vision - både i Ballerup og i Bergen.

- Vores ambition i arbejdet med Det Levende Hus var at skabe rammerne for en moderne organisation. Kernen i denne forandringsproces tog sit afsæt i at forstå og oversætte TrygVestas værdigrundlag og give det form. Historien om TrygVestas identitet skulle fortælles og fortolkes. I dag, mere end nogensinde, er autenticitet og holdning det vigtigste værktøj for moderne organisationer i arbejdet med at bygge en bæredygtig virksomhed, fortæller arkitekt og partner, Kim Fridbjørg fra Built Identity.

Fra 'mig og mit' til 'vi og vores'
Det Levende Hus er designet til at styrke innovation, udvikling, videndeling og fremdrift. Ideen har været at skabe de bedste vilkår for alle arbejdsområder.

Individuelle arbejdspladser i åbne miljøer er udgangspunktet for fælleszoner, der illustrerer målet for Det Levende Hus: Et domicil fyldt med energiske mennesker, der er i bevægelse og arbejder og samarbejder på nye måder på tværs af virksomheden.

- Vi siger farvel til enmandskontorer og 'mig og mit' og goddag til 'vi og vores' i et åbent miljø med videndeling, samarbejde og synlig ledelse. Vi definerer arbejde på en ny måde. Den individuelle arbejdszone suppleres med områder til projektarbejde, til fordybelse eller til en kop kaffe og en snak med kollegaen. Det er alt sammen arbejde. Måden, vi indretter os på, betyder også, at beslutninger kan træffes hurtigere og nemmere, siger koncernchef Stine Bosse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094