23948sdkhjf

Arkitekter viser vejen til klimaløsninger

Danske og udenlandske arkitekter sætter under klimatopmødet fokus på arkitekturen som klimaløsning med tiltaget Sustainable by Design.
I den industrialiserede verden er bygningssektoren ansvarlig for 40 % af det totale CO2-udslip. Derudover står byggesektoren for 50 % af de materialer, der anvendes og 60 % af det spildmateriale, som produceres.

For at ændre på disse tal må arkitekter fremover betragtes som en del løsningen, og derfor sætter UIA, Den internationale Arkitektforening, og Akademisk Arkitektforening fokus på problematikken under COP15 med tiltaget Sustainable by Design.

Sustainable by Design består blandt andet af udstillinger, foredrag, workshops, rundvisninger og interviews, som sættes i værk for at oplyse politikerne om, hvordan arkitekturen kan være med til at løse de globale klimaproblemer:

- Vores budskab er, at det ikke kun er vedvarende energi og tekniske løsninger, der skal til for at løse de globale klimaproblemer. Arkitekturen og bæredygtigt design kan være med til at dæmme op for meget af verdens CO2-udslip – og det viser vi frem på kreativ vis under klimatopmødet, siger Rikke Krogh, der er formand for Akademisk Arkitektforening.

Mange prominente arkitekter; herunder Louise Cox, der er præsident for den internationale arkitektforening, kommer til København under topmødet for at fremme budskabet bag Sustainable by Design og skærpe opmærksomheden på arkitekterne og arkitekturen som en betydelig del af løsningen.

Uddrag fra programmet
• Et ’Open Forum’ med film, forelæsninger og debat hver dag kl. 17-19 på Kunstakademiets Arkitektskole fra den 7. til den 11. december. Gratis adgang for alle interesserede.

• En international workshop for studerende fra 5 arkitektskoler fra den 7. til den 11. december.

• Daglige guidede vandreture fra den 7. til den 18. december på Vesterbro kl. 12 på engelsk og kl. 14 på dansk, som viser byen fra den mest bæredygtige og smukke side – og som er gratis for alle. Arrangeret i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

• Pressemøde den 12. december kl. 16.00 på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor UIAs Copenhagen Declaration of Sustainable by Design lanceres. Samtidig overrækkes priser til vinderne af Sustainable by Design Student Award.

• Udstillingen, Climate and Architecture, vises samtidig på Kunstakademiets Arkitektskole frem til den 20. december. Gratis adgang for alle interesserede.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078