23948sdkhjf

Aalborg Kommune frikendt i havnesag

Det kommunalt ejede Aalborg Havn A/S ydede ikke ulovlig støtte, da selskabet solgte Østre Havn for 42,8 mio. kroner til A. Enggaard. Det har Konkurrencerådet nu afgjort.
Konkurrencestyrelsen har indhentet en uafhængig vurdering af markedsprisen på salgstidspunktet. Vurderingsmanden fandt, at Østre Havn på salgstidspunktet havde en markedspris på 71,7 mio. kroner.

Vurderingsmanden fandt imidlertid samtidig, at den vurderede markedspris havde en skønsmargin på 35-50 %, og at en købesum på cirka 40-100 mio. kroner derfor kunne betragtes som udtryk for den gældende markedspris på salgstidspunktet i 2006.

Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing forklarer:

- På grund af den meget store skønsmargin i markedsprisen ydede Aalborg Havn A/S ikke ulovlig støtte ved salget af Østre Havn til 42,8 mio. kroner. Skønsrapporten viser imidlertid, at Aalborg Havn måske kunne have fået en højere pris, siger hun.

Agnete Gersing understreger, at Konkurrencestyrelsen generelt anbefaler, at offentlige myndigheder og virksomheder gennemfører et udbud eller får foretaget en uafhængig vurdering ved salg af grunde:

- Hvis Aalborg Havn A/S inden salget af Østre Havn havde gennemført et udbud eller fået foretaget en uafhængig vurdering, ville man have sikret sig, at grunden blev solgt til markedsprisen. Man ville også have undgået en sag i Konkurrencerådet, konstaterer hun.

Den store skønsmargin i vurderingen af Østre Havn skyldes, at der i aftalen var en række væsentlige uafklarede forhold, bl.a. uopsigelige lejekontrakter, omkostninger til nedrivning, risiko for forurening, manglende lokalplan for området m.v.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093