23948sdkhjf

MT Højgaard holder kursen

Entreprenørkoncernen hentede i årets tredje kvartal et overskud på 56 mio. kroner før skat, og bestyrelsen fastholder sin forventning om en resultatgrad på cirka 3 % i 2009.
MT Højgaard offentliggjorde tirsdag sit regnskab for tredje kvartal, og sammenlignet med sidste år var der tilbagegang i såvel omsætning som resultat.

Nettoomsætningen er således faldet med 682 mio. kroner til 2,211 mia. kroner, mens resultatet før skat lyder på 56 mio. kroner mod 80 mio. i tredje kvartal sidste år.

Samlet set er omsætningen i årets første tre kvartaler faldet med 21 % til 6,54 mia. kroner, mens overskuddet før skat er dalet med 14 % til 221 mio. kroner:

- Udviklingen er en konsekvens af aktivitetsnedgangen på det danske bygge- og anlægsmarked og en lavere realiseret udlandsomsætning, konstaterer bestyrelsen og betegner resultatet som ”tilfredsstillende”.

Udviklingen i tredje kvartal har ikke givet anledning til at ændre på forventningerne til hele regnskabsåret, hvor MT Højgaard fortsat kalkulerer med en omsætning på cirka 9 mia. kroner og en resultatgrad på cirka 3 %. Resultatgraden lå på 3,4 % efter tredje kvartal.

Koncernens ordrebeholdning udgjorde 8,8 mia. kroner ved udgangen af tredje kvartal mod 9,5 mia. kroner ved årets begyndelse.

MT Højgaard konstaterer, at aktiviteten på bygge- og anlægsmarkedet er faldet yderligere i forhold til 2008-niveauet. Det har medført, at koncernen i udlandet har øget sit fokus på området for offshore-fundamenter til havvindmølleparker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156