23948sdkhjf

Vindere fundet i konkurrence om Køge-projekt

Det bliver et team bestående af Friis & Moltke, Nils Wium og Bascon, der skal opføre en ny 1.300 m² stor bygning som erstatning for institutionen Valhalla i Køge.
Friis & Moltke har vundet konkurrencen om en ny børneinstitution på Søbækvej i Køge sammen med entreprenørfirmaet Nils Wium og ingeniørerne fra Bascon. Forslaget omfatter opførelse af en ny bygning som erstatning for den eksisterende institution Valhalla.

Den nye institution bliver på 1.300 m² brutto og har en samlet budgetramme på 15 mio. kroner ekskl. moms. Byggeriet skal være klar til indflytning december 2010.

Cirkelformer og fællesskab
Udgangspunkt for projektet har været at skabe en tryg, sikker og udfordrende ramme for børnene, hvor det sociale fællesskab og en kreativ hverdag er i centrum.

Denne intention er ret bogstaveligt overført til bygningens udformning, der tager afsæt i en præcis cirkelform og et stærkt centrum. Cirklens stærke identitet for fællesskab, hvor der ikke skabes ’bagside’ og hierarkier, bliver den klare ramme om en spændende hverdag for børnene.

Bygningens form pirrer nysgerrigheden, og man får lyst til at løbe omkring huset, hvor man vil fornemme en lang række forskellige ’legerum’. Bygning og omgivelser danner en sammenhæng, hvor institution og natur opleves som en helhed.

Den nye institution placeres på grundens nordvestlige hjørne og udnytter den omkringliggende beplantning. Beplantningens form og den omkransende sti skaber rammerne for udearealerne, hvor funktionerne knytter sig til huset som programmerede ’lagkagestykker’.

Facaderne fremstår i deres ydre som lys pladebeklædning i forskellige formater. Udvalgte steder placeres farvede facadepartier, ligesom bygningens vinduesrammer har stærke farver. Hvor der er indhak i bygningen, fx ved indgange, markeres disse med den farvede beklædning.

Ro og tryghed er prioriteret højt i organiseringen af institutionen, men også i muligheden for udfordringer og aktivitet. Dette er sikret med et stort centralt fællestorv i forbindelse med et fællesrum og nem adgang til et sammenhængende uderum med flere inddelinger. Med bygningens placering, indretning og udformning er der således skabt et miljø med plads til både overblikket og til gemmestedet.

Opfylder krav til energiklasse 1
I forbindelse med den videre projektering af byggeriet skal der foretages en BE06-beregning af bygningens energiforbrug. Herefter vil det blive muligt at implementere flere besparende energitiltag i projektet; fx ekstra isolering og bedre vinduer og døre. På den måde vil bygningens samlede energiforbrug kunne opfylde kravene til en bygning i energiklasse 1.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125