23948sdkhjf

Christensen & Rottbøll tegner ny institution

Det aalborgensiske arkitektfirma skal sammen med Niras stå bag en ny 1.400 m² stor institution i Aalborg til børn med specielle sociale behov.
Døgninstitutionerne Grenen og Vesterlund i Aalborg skal fra den 1. november 2010 samles under ét tag, og derfor er der den 26. november første spadestik til en ny 1.400 m² stor institution i det sydvestlige Aalborg.

Byggeriet koster 23,9 mio. kroner at opføre, og det er arkitekterne fra Christensen & Rottbøll samt ingeniørfirmaet Niras, der er tilknyttet projektet.

Grenens målgruppe, de 0-6-årige, får to separate værelsesgrupper, hvor den ene har karakter af et særskilt afsnit til de specielt socialt udsatte børn med de sværeste behov for – og problemer med – omsorg fra voksne. Der etableres desuden en speciel legeplads for Grenens børnegruppe og med isolerede barnevogns-sovepladser.

Vesterlund, der er for de 7-13-årige, bliver mere åben i sin indretning. Det sker for at tilgodese pædagogiske metoder i forhold til at skabe overskuelighed og hjemlige rammer. Der udføres endvidere et aktivitetsrum med højt til loftet for at imødekomme denne aldersgruppes behov for fysisk aktivitet, klatring, boldspil m.m.:

- Det er vigtigt, at vi gør en ekstra indsats for de svageste medborgere; og fra næste år kan vi tilbyde optimale rammer for nogle af vores yngste og svageste borgere. Det er jeg stolt af og glad for, siger rådmand i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Mai-Britt Iversen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109