23948sdkhjf

Grønne planer for nedlagt militærlejr

Det tidligere militærområde ved Auderød skal være åbent og grønt. Det betyder blandt andet, at det 40.000 m² store bygningsareal skal bruges til rekreative funktioner.
Den nedlagte Auderødlejr skal fremover være et rekreativt område med aktiviteter for alle. Landskabet og naturen skal respekteres, og specielt i den østlige del af lejren skal naturinteresser stå over alle andre.

De gamle bygningsanlæg med kaserne, kirke og svømmehal kan kun i begrænset omfang anvendes til boliger.

Det fremgår af et landsplandirektiv, som miljøminister Troels Lund Poulsen (V) nu har udstedt. Direktivet omfatter det tidligere militærområde på halvøen Arrenæs, 4 km. fra Frederiksværk:

- Med landsplandirektivet sikres offentlighedens adgang til store naturværdier og bygninger, som ellers har været forbeholdt militæret. Det er nu op til Halsnæs Kommune at arbejde videre med realisering af alle visionerne for Auderødlejren. Området kan blive et center for natur- og friluftsaktiviteter og vil med sin beliggenhed på næsset ud i Arresø være det oplagte udgangspunkt for naturoplevelser i og omkring Danmarks største sø, siger miljøministeren.

Må ikke udvikle sig til en by
Landsplandirektivet sikrer, at Auderødlejrens arealer ikke udvikler sig til at blive en del af byen. I lejrens gamle bygningsanlæg vil ministeren tillade almene og rekreative funktioner.

Det vil sige, at bygningerne på næsten 40.000 m² kan rumme fx undervisning, idræt, spejderaktiviteter, feriecenter, naturformidling, museums-aktiviteter, sundhedscenter eller måske filmstudier. Anvendelsen må ikke medføre større trafikbelastning end hidtil, og hele området skal være offentligt tilgængeligt.

Op til 13 boliger i tilknytning til kommende nye funktioner må indrettes i de eksisterende bygninger. Og i den vestlige del skal det være muligt med mindre om- og tilbygninger, hvis der fx er brug for en elevator.

Det er endvidere besluttet, at skydebaneanlægget fjernes, og jordvoldene tilbageføres til naturligt terræn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109