23948sdkhjf

RUMarkitekter forvandler p-hus

En gennemgribende renovering har forvandlet en p-kælder i København til et moderne og eftertragtet sted at sætte bilen. Samtidig byder den på et nyt og spændende koncept.
Eksklusivitet er normalt ikke et ord, man forbinder med parkeringskældre. Men ikke desto mindre bliver Europarks nyrenoverede parkeringskælder under Landgreven i Københavns centrum nu kaldt ”det eksklusive p-hus” af flere brugere.

Parkeringskælderen, som sidst i oktober blev indviet af Københavns Teknik- og Miljøborgmester Klaus Bondam, er gået fra at være en mørk og trist affære til at være et lyst og indbydende sted.

Samtidig er det blevet muligt at få bilen vasket eller støvsuget, mens man handler, ligesom der er kaffe og sandwich lige ved hånden til turen hjem.

Få og enkle midler har gjort en forskel
Trods den gennemgribende forandring af kælderen ligger der ikke nogen forkromet arkitektonisk løsning bag:

- Vi har ikke brugt specielt dyre materialer, men har med få og enkle midler som blåt glas og lyseffekter givet parkeringskælderen en mere markant profil frem for bare at være et hul i jorden, fortæller Anders Johansen fra RUMarkitekter, som står bag renoveringen.

De enkle midler har dog haft en tydelig effekt. Tidligere oplevede Europark, at flere af deres kvindelige brugere ikke ønskede at køre bilen ned i parkeringskælderen, fordi de var utrygge ved at opholde sig der. Men efter ombygningen og ikke mindst tilstedeværelsen af servicepersonale i kælderen, er parkeringsanlægget blevet et sted, hvor også kvinderne nu tør sætte deres ben – og dermed også deres bil.

Grønne parkeringspladser
Under renoveringen af parkeringskælderen er der også taget hensyn til elbilerne.

På særligt reserverede pladser kan bilerne således tankes op med strøm, og antallet af pladser vil blive øget i takt med, at antallet af elbiler stiger i byen.

Tiltaget harmonerer med Københavns Kommunes strategi for elbiler, som også inkluderer ’grønne’ parkeringspladser med opladningsmuligheder i byen.

Om RUMarkitekter
RUMarkitekter har kontorer i Horsens og Vejle og arbejder blandt andet med planlægning, udvikling og projektering.

Virksomheden beskæftiger 29 medarbejdere og har med årene opbygget en bred erfaring med rådgivning i forbindelse med blandt andet projektudvikling og gennemførelse af erhvervsbyggeri. Foruden Europark er Danfoss, Vestas, Reitan og SuperDæk blandt RUMarkitekters aktuelle kunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094