23948sdkhjf

Nyt initiativ skal imødegå tvivl om byggeskadeforsikring

I samarbejde med Erhvervs- og Byggestyrelsen forsøger Dansk Byggeri at gøre det nemmere at finde ud af, hvornår forsikringen er påkrævet, og hvornår den ikke er.
I april 2008 blev opgaven med forvaltning og kontrol af den obligatoriske byggeskadeforsikring lagt ud til kommunerne, men ifølge Dansk Byggeri har kommunerne haft vanskeligt ved at rådgive bygherrer og entreprenører om ordningen.

Det skal der nu gøres noget ved, og derfor har Dansk Byggeri, i samarbejde med Erhvervs- og Byggestyrelsen, taget initiativ til at udarbejde en oversigt over de mest almindelige fælder.

Konkret har Dansk Byggeris medlemmer modtaget en samling eksempler på spørgsmål og tvivlssituationer, som er dukket op i ordningens levetid:

- Som udgangspunkt så vi selvfølgelig helst, at branchen kunne klare sig uden en obligatorisk forsikring mod byggeskader, men når nu ordningen er indført, så er det selvfølgelig vigtigt, at den anvendes som tiltænkt. Generelt er jeg glad nok for ordningen, der betyder, at de virksomheder, der ikke leverer den forventede kvalitet vil ende med at få så høje forsikringspræmier, at det i sig selv udelukker dem fra markedet, siger administrerende direktør Svend Pedersen, HHM A/S og formand i Dansk Byggeris Nyhussektion.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094