23948sdkhjf

Kræftens Bekæmpelse vil bygge syv rådgivningscentre

Med inspiration fra de engelske Maggie-centre poster Kræftens Bekæmpelse og Realdania nu 150 mio. kroner i etablering af rådgivningscentre tæt på hospitalernes kræftcentre.
Kræftens Bekæmpelse vil så tæt på borgerne som muligt, og derfor vil organisationen nu oprette syv nye rådgivningscentre tæt på hospitalernes kræftcentre i Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde, Næstved og Herlev.

Rådgivningscentrene bliver etableret enten som nybyggeri eller ombygning af eksisterende bygninger, og Realdania har bevilget 50 mio. kroner til projektet, mens Kræftens Bekæmpelse selv finansierer 100 mio. kroner:

- Vi ønsker at gå nye veje ved at rykke kræftrådgivningen ind på sygehusets område for at gøre hjælpen synlig og dermed mere tilgængelig. Samtidig skal rammerne indbyde til åbenhed og samvær, der bl.a. kan tilgodese det behov mange har for at møde ligestillede og få del i andres erfaringer med kræft. Og så håber vi, at beliggenheden vil betyde et meget tættere samarbejde med sygehuspersonalet, siger administrerende direktør Arne Rolighed.

Kræftens Bekæmpelses ønske om at skabe bedre rammer for rådgivningen af kræftramte er stærkt inspireret af de engelske Maggie Centre, som netop ligger tæt på hospitalernes kræftafdelinger. Maggie Centrene adskiller sig tydeligt fra hospitalsarkitekturen med deres egen stærke arkitektoniske identitet, baseret på tryghed, hjemlighed, åbenhed, nærhed og nærvær.

Realdania bevilligede for tre år siden 1 mio. kroner til udvikling af et modelprogram for de nye centre. I modellen har man inddraget den nyeste viden om, hvordan de fysiske rammer påvirker patienternes heling og helbred. Idéen er, at arkitekturen skal være med til at give patienterne livsmod og inspiration til at udforske deres egne muligheder for at komme videre:

- Det er vigtigt, at rådgivningscentrene funktionelt og æstetisk kommer til at give de kræftramte og deres pårørende ro til at overskue deres situation uden for sygehussystemet. Vi ønsker at vise, at kvalitet i det byggede miljø kan skabe livskvalitet, selv om man befinder sig i en svær situation i livet. Det arkitektoniske koncept skal samtidig have fokus på at skabe opmærksomhed og signalere, at bygningen har en særlig funktion og indhold, forklarer Realdania-direktør Hans Peter Svendler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093