23948sdkhjf

Positivt regnskab fra Rockwool

Tredje kvartal gav markant omsætningstilbagegang hos Rockwool. Isoleringsgiganten begynder dog at mærke de offentlige investeringer og støtteordninger.
Rockwool koncernen opnåede en omsætning i tredje kvartal af 2009 på 7,995 mia. kr. svarende til et fald på 21 % i forhold til sidste år. I isoleringsdivisionen faldt omsætningen med 23 % til 6,585 mia. kr., mens den i Systems Division faldt med 6 % til 1,410 mia. kr.

- Som i første halvår har markedssituationen for isoleringssegmentet inden for såvel bolig- som erhvervsbyggeri været vanskelig i tredje kvartal, hvilket resulterede i et omsætningsfald på 23 %. Siden august har salgspriserne stabiliseret sig i de fleste lande, hvor koncernen har aktiviteter, skriver Rockwool i sit regnskab.

EBIT blev på 340 mio. kr., hvilket er et fald på 836 mio. kr. i forhold til 2008. I isoleringsdivisionen faldt EBIT med 70 % til 308 mio. kr., mens EBIT for Systems Division blev på 95 mio. kr. svarende til et fald på 27 % i forhold til de første ni måneder i 2008. Resultat før skat endte på 152 mio. kr. mod 407 mio. kr. i de tre første kvartaler af 2008.

- Markedet for isoleringsprodukter er fortsat påvirket af den lave aktivitet inden for nyt bolig- og erhvervsbyggeri i de fleste lande, hvorimod støtteordninger til energiforbedring af eksisterende bygninger i de større EU-lande samt øgede offentlige udgifter har en stigende og positiv indflydelse på koncernens omsætning, skriver Rockwool.

Koncernen forventer nu en omsætning på mindst 10,7 mia. kr. samt et resultat efter minoritetsinteresser på mindst 200 mio. kr. inkl. omkostninger til restrukturering og reorganisering.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094