23948sdkhjf

Seks teams udvalgt i konkurrence om Ribe-projekt

Ud af i alt 39 indkomne forslag har Realdania og Esbjerg Kommune nu udvalgt de seks teams, der skal dyste om udformningen af den nye domkirkeplads i Ribe.
Tilbage i juli igangsatte Esbjerg Kommune og Realdania en arkitektkonkurrence om renovering af domkirkepladsen i Ribe, og nu er man klar til at skyde næste fase af projektet i gang.

I alt 39 virksomheder fra blandt andet Danmark, Norge, Tyskland og Holland søgte om prækvalifikation, og følgende seks arkitekt-teams er nu udvalgt til at komme med forslag:

• Spektrum Arkitekterne / Krag & Berglund, København
• Arkitekterne Lundgaard & Tranberg / Landskabsarkitekt Prof. Steen Høyer, København
• Landskabsarkitekterne Schul, Vanløse / Okra, Utrecht, Holland
• GHB Landskabsarkitekterne, København
• Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Århus
• Schønherr Landskab KS, Århus

Målet med projektet er, at domkirkepladsen i højere grad skal markere sig som "byens plads" – både rumligt og i forhold til pladsens fremtidige brug. Pladsen skal i større omfang end i dag kunne tages i brug af de mennesker, der bor i byen og af de besøgende turister, og den skal give mulighed for at rumme et rigt udbud af aktiviteter og funktioner.

Det er tanken, at pladsen skal give opholdsmuligheder, herunder mulighed for udeservering fra områdets hoteller, restauranter og cafeer:

- Udformningen af Domkirkepladsen får betydning for den fremtidige fysiske og visuelle oplevelse af byrummet i Ribe og for det fremtidige liv der udspiller sig på pladsen, oplyser borgmester Johnny Søtrup, der glæder sig til at se vinderforslaget fremlagt til næste år i forbindelse med Ribes 1.300 års jubilæum.

Arkitektkonkurrencen skal igennem to faser, før et vinderprojekt findes. De seks forslag skal først vurderes anonymt, hvorefter dommerkomité udvælger to eller tre af projekterne til en mere dybdegående og dialogsøgende bedømmelse.

Projektet udvikles og gennemføres i et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Realdania. Den økonomiske ramme for projektet er på 40 mio. kroner eksklusiv moms. Realdania bidrager med cirka 29 mio. kroner, mens Esbjerg Kommune stiller de resterende midler til rådighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125